Bezár

SZTE GTK Hírarchívum

Jelentkezz mesterképzésre!

Szerezd meg mesterdiplomád a GTK-n!

Szerezd meg mesterdiplomád a GTK-n!

2021. január 11.
4 perc

Folytatnád közgazdász tanulmányaidat és elmélyítenéd tudásodat? Esetleg más területen szereztél alapszakos diplomát, ezért most azt szeretnéd megtudni mivel foglalkozik egy közgazdász? Jelentkezz a Gazdaságtudományi Karon indított mesterképzésekre akár jogász, mérnöki, bölcsész, tanári vagy természettudományi végzettséggel.

Mit nyújt a mesterképzés? Milyen szakokon lehet továbbtanulni?

Az alábbiakban pont ezekre a kérdésekre igyekeztünk választ adni:

 1. 1) ÁLLAMILAG TÁMOGATOTT KÉPZÉSBEN VEHETSZ RÉSZT

  A mesterképzésekre jelentkezők többsége államilag finanszírozott képzésben tudja megkezdeni tanulmányait. Egy szép eredménnyel zárt diploma és egy eredményes felvételi beszélgetés elegendő ahhoz, hogy tandíjkötelezettség nélkül vegyél részt a képzésben.

 2. 2) KISEBB CSOPORTBAN, SZOROSABB KÖZÖSSÉGBEN HATÉKONYABBAN FEJLŐDHETSZ

  Karunk mesterképzési szakjain kisebb csoportlétszámokkal (5-30 fő) történik az oktatás, így sokkal közvetlenebbek és hatékonyabbak mind a gyakorlatok, mind pedig az előadások. A csoport tagjai már az első félévben megismerik egymást és egy csapatként dolgoznak projekt jellegű feladatokon – hasonlóan a vállalati környezethez.

 3. 3) VALÓS GAZDASÁGI PROBLÉMÁKON DOLGOZHATSZ

  A képzések során kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy modern, széleskörű és a gyakorlatban is jól alkalmazható szakértelemre tegyenek szert hallgatóink. Egyes kurzusokon, vállalati partnereinkkel együttműködve valós gazdasági problémák megoldása a feladata, melynek köszönhetően nemcsak egymástól tanulhatnak a projektek során, hanem gyakorló szakemberek is segítik őket a szakmai fejlődésben.

 4. 4) ÚJ ISMERETEKET SZEREZHETSZ ALAPSZAKTÓL FÜGGETLENÜL

  A mesterképzési szakokra szabad továbbtanulást tesz lehetővé a bolognai rendszer, így alapszaktól függetlenül részt vehetsz bármelyik képzésünkön és bővítheted tudásod egy teljesen új területen. Amennyiben nem közgazdász végzettséggel jelentkezel, akkor néhány tantárgyból különbözeti vizsgát kell tenned az első évben, de nem kell megijedj, ez a felvételt nyert hallgatók jelentős részének sikerül.

 5. 5) MAGASABB SZAKMAI POZÍCIÓBAN TUDSZ ELHELYEZKEDNI

  A mindössze kétéves képzés elvégzésével várhatóan magasabb pozícióban tudsz elhelyezkedni hosszútávon, hiszen a mesterképzés elvégzése kiemelkedőbb szakmai elismertséggel járul, mindemellett a végzett közgazdászok felkészültebbek az általuk megismert területen és már a képzés során rengeteg olyan tapasztalatot szereznek, amelyet a gyakorlatban is alkalmazni tudnak.

 6. +1) HA OKTATNI SZERETNÉL, AKKOR ERRE MINDENKÉPP SZÜKSÉGED LESZ…

  Hazánkban az egyetemi oktatókkal szemben az egyik legfontosabb elvárás a tudományos fokozat (PhD) megszerzése, amelynek előfeltétele a mesterképzési szak sikeres teljesítése. Ha már gondolkoztál azon, hogy milyen lehet egyetemen tanítani és szívesen kipróbálnád magad a hallgatók gazdasági ismereteinek bővítésében, akkor mindenképp jelentkezz az általad preferált mesterképzési szakunkra!

Milyen mesterképzési szakokon lehet tanulni?

A Gazdaságtudományi Karon összesen 4 mesterképzési szak közül lehet választani, amelyek közül a Marketing, Pénzügy és Vállalkozásfejlesztés magyar nyelven, míg a Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás angol nyelven zajlik.


A Marketing mesterképzési szak, nappali és levelező tagozaton (magyar nyelven) elsősorban a vállalati értékalkotással és stratégia kialakításával, a piaci jelenségek elemzési technikáival, marketing kampányokkal és tervek kidolgozásával, továbbá egyes marketing-részterületekkel (termékfejlesztés, reklám, értékesítés, személyes eladás, árkialakítás) bővíti tudásod. Emellett pedig kiemelt hangsúlyt fektet a képzés a vállalati partnerekkel való együttműködésre és ez által a projekt jellegű feladatokra, valamint a marketingkutatás gyakorlati elsajátítására.


A Pénzügy mesterképzési szak, nappali és levelező tagozaton (magyar nyelven) a tanulók tudását többek között a vállalatok elemző, döntéselőkészítő és döntéshozatalai tevékenységének megismerésével, a pénz- és tőkepiacok működésével, a tőkepiaci tranzakciók kezelésével és irányításával, beruházások tervezésével, kockázatelemzéssel, valamint pénzintézetek, költségvetési intézmények és országos hatáskörű irányító szervezetek pénzügyi elemzői és döntéselőkészítői tevékenységének megismerésével színesiti.


A Vállalkozásfejlesztés mesterszak, nappali és levelező tagozaton (magyar nyelven) felkészíti a hallgatókat a vállalatfejlesztési innovatív módszerek igénybevételére, újonnan induló vállalkozások problémáinak azonosítására és ezen problémák eredményes kezelésére, üzleti kommunikációs és tárgyalási technikák aktív és hatékony alkalmazására, a gazdálkodás fő kérdéseiben hiányos információk mellett is magabiztos eligazodásra, valamint a vállalati gazdálkodás összefüggésrendszerének és kölcsönhatásainak felismerésére.


A Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás szak nappali tagozaton (angol nyelven) tanulói külföldi hallgatókkal közösen vesznek részt a képzésen, ahol a gazdasági, pénzügyi, marketing és menedzsment kérdéseket nemzetközi összefüggésben és környezetben sajátítják el. Emellett kiemelt hangsúlyt fektet a képzés a nemzetközi üzleti környezet geopolitika, társadalmi, kulturális és vallási vonatkozásainak elemzésére, a nemzetközi üzleti környezet jogi és etikai vonatkozásainak elemzésére, nemzetközi üzleti stratégiák kidolgozására, valamint tárgyalási meggyőzési technikák aktív és hatékony alkalmazására, üzleti kommunikációra idegen nyelven.


Mesterképzésre jelentkezés módja és határideje:

A felvi.hu oldalán, az e-felvételi rendszeren keresztül, 2021. február 15-ig.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

 • *
  máj
  14
  Kárász utcán megtekinthető május 14. és június 10. között
  08:00
  Kárász utcán megtekinthető május 14. és június 10. között
  08:00
 • *
  máj
  30
  SZTE GTK, bővebb információk a CooSpace GTK - TDK színtéren
  10:00 - 15:00
  SZTE GTK, bővebb információk a CooSpace GTK - TDK színtéren
  10:00 - 15:00

Kapcsolódó hírek