Bezár

Karról

Dékáni Köszöntő

Dékáni Köszöntő

2014. október 29.
2 perc

Kovács PéterTisztelt Vendégeink! Kedves Érdeklődők!

Tisztelettel köszöntöm Önöket a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának honlapján! A Dél-Alföld képzőhelyeként és gazdaságtudományi műhelyeként a szegedi GTK a jelen és jövő közgazdászainak egyfajta találkozási pontja: immár több generációnyi közgazdász Alma matere.

Amikor 1994-ben a Dél-Alföld szakemberei a szegedi gazdasági képzés megalapítását sürgették, majd 1999-ben az önálló kar létrejöttét szorgalmazták, olyan képzőhelyet álmodtak, ahol a régió gazdaságának alakítói és fejlesztői kezdhetik meg felkészülésüket. A kar születése óta eltelt esztendőkben sok változás történt, a GTK azonban ragaszkodott az alapítók szándékához. Ezért is maradhatott a vállalati és intézményi szférával mindig is aktív és együttműködő viszonyt ápoló kutatóműhely, ahol a hallgatók tanulmányait gyakorlati szakemberek segítik az első naptól.

Hogy a GTK sikeres és vonzó a felsőoktatásba jelentkezők számára, köszönhetjük annak a szemléletmódnak, amelynek lényege a partnerség, a fiatalosság és az emberközpontúság. A leendő munkaadókkal kialakított kooperációk a kutatási megbízásokon túlmutatva ösztöndíjakkal és közös képzésekkel formálják a kar életét és támogatják a hallgatókat; a GTK polgárai között élethosszan tartó bizalom és elismerés pedig az alapja nemcsak a barátságoknak, de a tehetséggondozásnak is. Ez az egymás iránti tisztelet az, amely szegedi közgazdászokat legendásan összetartó közösséggé kovácsolja, amelyből egyaránt profitálhatnak szakmai és magánéletükben.

Kívánom, hogy honlapunkon sok hasznos információt találjanak! Ismerjék meg a szegedi közgazdászképzést, és legyenek személyesen is vendégeink!

Dr. Kovács Péter
dékán

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek