Bezár

SZTE GTK Hírarchívum

ULYSSES

Ulysses -Digital Student Competition On Family Business

Ulysses -Digital Student Competition On Family Business

2021. november 16.
2 perc

Érdekelnek a családi vállalkozások, az őket érintő kihívások és a kihívásokra adható lehetséges válaszok? Az Ulysses projekt megismerteti a családi cégek sajátos vállalkozói helyzeteit, esettanulmányok elkészítésére ad lehetőséget az összetett problémák alapján, melyeket az egyetemi hallgatók elé tár a lehetséges megoldásokért!

„Ulysses Verseny – Digitális Tanulmányi Verseny a Családi Vállalkozásokról” (ULYSSES) célja, hogy közvetlen betekintést nyújtson a családi vállalkozások életébe, valódi esettanulmányok összegyűjtésén keresztül, melyek segítségével az egyetemi hallgatók gyakorlati vállalkozói tanulási tapasztalatokat szerezhetnek és fejleszthetik digitális készségeiket. Az ULYSSES mindezt az első, kifejezetten a családi vállalkozásokra koncentráló digitális európai tanulmányi verseny elindításával valósítja meg.


Miért érdemes az Ulysses projekthez csatlakozni?
Oktatóként be tudod építeni az összegyűjtött esettanulmányokat saját tananyagodba. Az Ulysses projekt során összegyűjtött anyag elérhető lesz az oktatók számára.
Hallgatóként egy online nemzetközi versenyen vehetsz részt, mely a családi vállalkozásokra és azok valós esettanulmányaira koncentrál.
Egy családi vállalkozás tagjaként vagy tulajdonosaként szoros kapcsolatokat építhetsz felsőoktatási intézményekkel, kapcsolatba léphetsz tehetséges egyetemi hallgatókkal és új megközelítésre tehetsz szert saját vállalkozásoddal kapcsolatban.


Az Ulysses egy online futó verseny, így ki sem kell tenned a lábad a szobából.
Az Ulysses egy csapatverseny, így szükséged lesz pár vállalkozó barátra.
Az Ulysses továbbá egy nemzetközi verseny, így a projekt angol nyelven folyik.

Az Ulyssses további célja, hogy népszerűsítse az európai digitális kompetencia keretrendszert (DigComp) és a vállalkozói kompetencia referenciakeret alkalmazását a felsőoktatási intézményeken belül.
Egyéni igényekre igazítható, online és nyitott oktatási segédanyagokat is létre fog hozni, amelyek a digitális és vállalkozói kompetenciák fejlesztésére fókuszálnak.

A projekt 2021. június 30-tól 2023 június 29-ig fut 6 partner vezetésével.


A partnerek:
Szegedi Tudományegyetem, Magyarország – vezető partner, vállalkozásoktatási tapasztalattal
Management Center Innsbruck, Ausztria – vállalkozásoktatásban tapasztalt partner, a régióban kiépített kapcsolatrendszerrel
Libera Università di Bolzano, Olaszország – tapasztalt partner, a családi vállalkozások menedzsmentjének szentelt központtal
Bécsi Egyetem – tapasztalt partner, a családi vállalkozások nemzetközivé válásának szentelt kutatócsoporttal és esettanulmányokon alapuló kutatási módszertannal.
Univations Gmbh, Németroszág – tapasztalt partner, számos vezető szerepet betöltve a vállalkozásoktatási Erasmus+ KA2 projektekben
Fundus Agentur, Ausztria – kommunikációs és hálózatépítési ügynökség


Team


További részletekért kövesd az Ulysses Facebook oldalát vagy látogass el a honlapra!


Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek