Bezár

SZTE GTK Hírarchívum

kutatok ejszakaja 2023 weblap

12 interaktív programmal láthattuk vendégül a gazdasági kutatások iránt érdeklődőket a Kutatók Éjszakáján

12 interaktív programmal láthattuk vendégül a gazdasági kutatások iránt érdeklődőket a Kutatók Éjszakáján

2023. október 03.
2 perc

Karunk idén ismét csatlakozott a Kutatók Éjszakája országos rendezvénysorozathoz, amely során szeptember 29-én a gazdasági témájú kutatásokba és üzleti lehetőségekbe nyerhettek betekintést az érdeklődők. Úgy tűnik, hogy a Kar munkatársai kifejezetten érdekes témákat dolgoztak fel, hiszen egyes programok teltházzal futottak.

Az idei rendezvényünk a programkínálatot tekintve hasonlóan alakult az előző évhez, összesen 12 programmal vártuk az érdeklődőket, amelyek előkészítésében és megtartásában a Kar közel 20 munkatársa, valamint néhány hallgatója is vett részt. A 18 órakor kezdődő interaktív előadásokat közel 220-270 résztvevő tekintette meg. A Karunk oktatói által tartott előadások többsége olyan interaktív program volt, amelyek segítségével az érdeklődők jobban beleláttak különböző gazdasági tevékenységek működésébe, valamint megismerhették a közgazdaságtan és kapcsolódó területek alapvető összefüggéseit. Összességében elmondható, hogy az előadások egy része valamilyen társadalmi probléma, jelenség vizsgálatára hívta fel a figyelmet, míg az előadások között voltak módszertani bemutatók, illetve Karunk munkatársai által készített kutatások eredményeibe történő betekintések is.

A témaköröket tekintve beleláthattunk az egészségügy, közlekedés, számvitel, marketing és fogyasztói magatartás világába is, sőt, idén a Somogyi Könyvtár munkatársai is csatlakoztak a programjainkhoz, ami keretében német nyelvű feladatokban is részt vehettek az érdeklődők. A programok között a résztvevőknek lehetőségük volt megismerni a szemkamerás vizsgálatok sajátosságait, valamint egy vakteszten is részt venni. Azonban a legnagyobb érdeklődést idén a mesterséges intelligencia, a meggazdagodás lehetőségei, valamint a közösségi média önértékelésre való hatásai témakörök váltották ki, amelyeket együttesen közel 200 érdeklődő tekintett meg.

A galériában megtalálható képek egy kis betekintést nyújtanak az olvasónak a Karunkon megrendezett programokba. Bízunk benne, hogy a jövőben is minél több érdeklődőt láthatunk viszont Karunkon!

 

Az esemény részletes programja megtekinthető az alábbi linken:


KE_2023KE2_2023KE3_2023KE4 2023KE4_2023

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek