Rendezvénynaptár
-
június 2.09:00 - 10:00https://bbb.gtktavoktatas.hu/b/bea-meg-yy7
-
június 10.08:30 - 18:00Regisztrációhoz kötött!
-
augusztus 22.14:00 - 15:00
-
augusztus 23. 08:00 - 25. 20:00
A turizmus-vendéglátás szakos hallgatók a „Bor- és gasztro turizmus” tárgy keretében 2023. április 20.-án egy nagyon érdekes szakmai tanulmányúton vehettek részt Etyeken oktatójuk Dr. Glózik Klára vezetésével.
A program két részből állt.
Az első állomás Orosz Gyula Családi Pincészete volt, ahol a tulajdonos és a sommelier mutatta be a kis családi pincészetet és a borpincét. Itt egy 3 tételes kóstoló is várt a csapatra isteni finom pogácsákkal. Elmesélték egy kisebb pincészet életét, illetve mivel a pince emellett rendezvények szervezésével foglalkozik, így ennek a menetét és kialakítását is bemutatták. Most készült el a rendezvényterasz, így a szabadban is jól érezték magukat a hallgatók.
A pincelátogatás után a „Sonkamester” portáját, vendéglátóhelyét és sonkaérlelő pincéjét mutatta be a tulajdonos Árpás László. Aki elmesélte hogyan működik a vállalkozása, milyen a vendégkör, illetve nagyon szívesen válaszolt a hallgatók kérdéseire. Az előadását természetesen ízletes friss tejfölös kenyér és sonkaszeletek tették még izgalmasabbá.
A gasztronómiai élvezetek után a csapat a pincesoron átsétálva megnézte a település két nevezetességét a Magyar Kutat és a Kálvária-dombot is.
A szakmai tanulmányút szervezésében óriási segítséget nyújtott a FATOSZ budapesti irodája és Leé Dóra szakmai munkatárs, amit ezúton is köszönünk!