Etyeki tanulmányút

Szakmai tanulmányúton vettek részt a GTK turizmus-vendéglátás szakos hallgatói Etyeken

A turizmus-vendéglátás szakos hallgatók a „Bor- és gasztro turizmus” tárgy keretében 2023. április 20.-án egy nagyon érdekes szakmai tanulmányúton vehettek részt Etyeken oktatójuk Dr. Glózik Klára vezetésével.

A program két részből állt.


Az első állomás Orosz Gyula Családi Pincészete volt, ahol a tulajdonos és a sommelier mutatta be a kis családi pincészetet és a borpincét. Itt egy 3 tételes kóstoló is várt a csapatra isteni finom pogácsákkal. Elmesélték egy kisebb pincészet életét, illetve mivel a pince emellett rendezvények szervezésével foglalkozik, így ennek a menetét és kialakítását is bemutatták. Most készült el a rendezvényterasz, így a szabadban is jól érezték magukat a hallgatók.


 Etyek2  Etyek1


Etyek3


A pincelátogatás után a „Sonkamester” portáját, vendéglátóhelyét és sonkaérlelő pincéjét mutatta be a tulajdonos Árpás László. Aki elmesélte hogyan működik a vállalkozása, milyen a vendégkör, illetve nagyon szívesen válaszolt a hallgatók kérdéseire. Az előadását természetesen ízletes friss tejfölös kenyér és sonkaszeletek tették még izgalmasabbá.


A gasztronómiai élvezetek után a csapat a pincesoron átsétálva megnézte a település két nevezetességét a Magyar Kutat és a Kálvária-dombot is.


A szakmai tanulmányút szervezésében óriási segítséget nyújtott a FATOSZ budapesti irodája és Leé Dóra szakmai munkatárs, amit ezúton is köszönünk!

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

ELI-ALPS látogatás

Az INEB mesterképzés első-és második féléves hallgatói a Modern Management & Marketing tantárgy keretében lehetőséget kaptak, hogy meglátogassák a szegedi központú ELI-ALPS Lézeres Kutatóintézetet.

Események