Proko Travel Mindenki kedvenc utazasi irodaja

Proko Travel – Mindenki kedvenc utazási irodája

Biztosan sokan hallottatok már a Proko Travel utazási irodáról és valószínűleg sokatok utazott is már velük a világ valamely tájára. Egy biztos: akik részt vettek egyszer egy általuk szervezett úton, azok másodszorra is őket választják majd!

A központi szegedi irodájuk mellett megtaláljuk őket Budapesten, Békéscsabán és Makón is.

 

A körutazásokra specializálódva, rengeteg különböző helyszínre szerveznek utakat, többek között Amerikába, Ázsiába és Afrikába is eljuthatunk az utazási irodával. Szolgáltatásaik kiterjednek egészen a repülőjegyfoglalástól kezdve a teljes utazások szervezésén át a személyes utazási tanácsadásig.

 

Hogyan kezdődött? – Proko történelem

 

1993-ban Prónay Gyula megalapította a Proko Travel utazási irodát. 1994-ben már nyitott is a következő iroda, mégpedig Kaposváron. Első katalógusuk 1995-ben jelent meg, amelyben már Nyugat-európai körutazások, Olaszország gyöngyszemei és Hollandiában tulipánvirágzáskor nevű útjaik is szerepeltek. Nem kellett sokáig várni az új iroda megnyitására, 1997-ben ugyanis Kiskunhalason is megjelentek.

 

Az iroda nevéhez kötődik a piac első buszos Portugáliai körutazása is, amely 1998-ban történt meg először. 1999-ben nagy lépésre szánták el magukat, megvásárolták a híres Express utazási iroda szegedi és békéscsabai üzlethelyiségeit, hogy új kirendeltséggel bővülhessenek.

 

Mi következett ezután? – Az elismerések korszaka

 

A Proko travel elnyerte a „legjobb minőségű weboldal” díját 2003-ban, amikor még az internet világa újdonságnak számított. Izgalmas újdonsággal rukkoltak elő, az akkor még szinte érintetlen Albánia lett a következő úticéljuk 2007-ben. Az új célpontok sora persze itt nem zárult le, 2009-ben már közép- és délamerikai utazások közül is válogathattak ügyfeleik.

 

Az utazások és az utazási szakma iránt érdeklődőknek kedvezve személyes hangvételű blogot indított 2010-ben Prónay Gyula, „Az igazgató közbeszól” címmel. 2013-ban a Proko travel elnyerte a „Fogyasztóbarát vállalkozás” díját, amely jól mutatta azt, hogy mennyire elkötelezettek voltak ügyfeleik iránt. Ezután a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karával kezdték meg az együttműködésüket, ösztöndíjat alapítottak a turizmus iránt érdeklődő hallgatók számára.

 

Milyen úticélokra juthatunk el velük? - Legnépszerűbb utazásaik

 

Bel-és külföldi utakból egyaránt válogathatunk, ha a Proko Travel irodával szeretnénk utazni. Magyarországon belül megismerkedhetünk jobban a fővárosunkkal, Budapesttel vagy választhatunk hegyi utakat, esetleg a Dél-Alföldet is bejárhatjuk.

 

Ha messzebbre mozdulnánk ki, akkor a külföldi utazások szólnak nekünk. Ha igazi varázslatos üdülésre vágyunk, akkor a mediterrán szigetek közül választhatjuk akár Máltát, Ciprust vagy Szardíniát is. Portugál és Spanyol útjaik során ellátogathatunk az Azori-szigetekre, Barcelonába vagy a méltán híres Kanári szigetek egyikére is.

 

Azt mondják, Olaszországba mindenkinek el kell jutnia egyszer élete során, hogy láthassa ezt a csodaszép országot. Ha ezt az úticélt választanánk, akkor a Nápolyi-öbölt, Pugliát, az észak-olaszországi tóvidéket vagy akár Rómát is megcsodálhatjuk.

 

A városok szerelmeseinek tökéletes kirándulásokaz nyújthatnak a Közép Európai utak, amelyek során feltérképezhetjük Bécs környékét, a száztornyú Prágát vagy Lengyelország városait is. Minden lehetséges úticélt felsorolva ez a cikk 100 oldalasra nyúlt volna, ezért az előbbiekben igyekeztünk csak felvillantani egy pár különleges úticélt, megmutatva az utazási iroda sokszínűségét.

 

Kire kell gondolnunk, amikor a Proko Travelről beszélünk? – Munka a háttérben

 

A Proko Travel mögött egy húsz fős csapat áll, akik az irodákban munkálkodnak, hogy minden simán menjek az utakkal kapcsolatban. Ha bővebben nézzük, az idegenvezetőket és sofőröket is tekintve akkor pedig közel 100 fős munkaerőről beszélhetünk.

 

Ahogyan már fent említettük, a céget Prónay Gyula alapította. Jelenleg is ő vezeti a céget, valamint idegenvezetéssel foglalkozik. Felesége, Prónay Ildikó a legnépszerűbb idegenvezető a Proko-nál, szinte már a cég arca. Idősebb fiuk, Prónay Szabolcs felelős a vállalat marketing támogatásáért. Fiatalabb fiuk Prónay Bence jelenleg manager pozíciót tölt be, később pedig szeretné majd átvenni a cég irányítását.

 

A Proko Travel tehát egy sokak által ismert és szeretett, családias légkörű utazási iroda, akik számára mindennél fontosabb utasaik elégedettsége.

Ha szeretnél róluk és kihívásaikról családi vállalkozásként többet tudni, akkor kísérd figyelemmel versenyünket, ahol lehet pont az őket érő kihívásokra kell megoldást találnotok!

 

További információ a honlapon, valamint a Facebook oldalon érhető el.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Szlogen verseny weboldal

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara fennállásának 25., a szegedi közgazdászképzés 30. évfordulóját ünnepelve jubileumi évre szóló szlogen tervező pályázatot hirdet a kar mindenkori hallgatói számára.

Események

Rendezvénynaptár *