Bezár

SZTE GTK Hírarchívum

Hetesi erzsebet eletmu dij

Prof. Dr. Hetesi Erzsébet Arany Életmű kitüntetésben részesült

Prof. Dr. Hetesi Erzsébet Arany Életmű kitüntetésben részesült

2023. december 12.
2 perc

Prof. Dr. Hetesi Erzsébet Arany Életmű (Cursus Vitae Aureus) kitüntetésben részesült, amelyet az MTA IX. Gazdaság- és Jogtudományok osztályának Gazdálkodástudományi Bizottsága ítélt oda.

Az ünnepélyes átvételre 2023. november 23-án Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia Nádor utcai épületében került sor. Az Arany Életmű díjat olyan kutatók kaphatják, akik betöltötték a 60. életévüket, teljesítményük túlnyúlik a saját intézetükön és az ország határain is.


Hetesi Erzsébet a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán töltött több mint húsz éves munkásságával a szegedi gazdasági képzésben és a marketingoktatásban betöltött iskolaformáló szerepével nemzetközileg is elismert szakértővé, valamint a szakmai közösség elismert és megbecsült tagjává vált. Mindig is nagy súlyt fordított a tehetséggondozásra, ami jól tükröződik tanítványainak remek eredményeiben. Fontos szerepet tölt be a hazai és nemzetközi szakmai közösségekben is.


2002 óta a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagja. 2014-ben az MTA IX. Osztály Gazdálkodástudományi Bizottság alelnökévé választották. 2017-2023 között a Szegedi Akadémiai Bizottság Gazdaságtudományi Szakbizottságának elnöki tisztségét tölti be. Az International Association of Public and Nonprofit Marketing (IAPNM) alapító tagja. Áldozatos munkájával segíti a hazai nonbusiness marketing oktatói és kutatói közösség erősödését és bekapcsolódását a nemzetközi tudományos munkába. 2013 óta az Academy of Marketing Science tagja. A hazai marketingoktatás, és -kutatás fejlesztését célzó, a korábbi Marketing Oktatók Klubja utódjaként létrehozott, a marketingoktatók közösségét szervező Egyesület a Marketing Oktatásért és Kutatásért és a felügyelő bizottságának tagja. Tudományos publikációs tevékenységének és szakértelmének elismeréseként több szerkesztőbizottságnak is tagja. Számos hazai és nemzetközi program által támogatott kutatásban vett részt kutatásvezetőként, alprogramvezetőként vagy kutatói tagként.


Kimagasló munkájáért megítélt elismerései közül kiemelkedik a Kínálatmenedzsment című könyvért (szerzőtárs: Rekettye Gábor) 2009-ben kapott MTA Akadémiai Nívódíj, valamint a Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetés, amelyet 2013-ban vehetett át. A Szegedi Tudományegyetem 2013-ban Pro Universitate díjjal jutalmazta.

Hetesi Erzsébet múltbeli és jelenbeli munkássága, értékrendje és személyisége példát mutat a szűkebb és tágabb szakmai és tudományos közösségek számára.

 

Szívből gratulálunk az elismeréshez!

 

(Forrás: https://emok.hu/hu/hirek/aktualitasok/647-mta-arany-eletmu-dijat-kapott-hetesi-erzsebet-es-torocsik-maria)

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek