Gyarlatogatas Pick weblap

Gyárlátogatásokon vettek részt alapszakos hallgatóink

Izgalmas tanulmányi kirándulásokon vehettek részt hallgatóink Logisztika, illetve Termelésmenedzsment kurzusaink keretében, ugyanis november elején a Pick Szeged Zrt. várta a hallgatóinkat egy gyárlátogatásra, majd a Villeroy & Boch Magyarország Kft. is vendégül látta az érdeklődőket.

A Pick Szeged Zrt. 1869-es alapítása óta gondoskodik arról, hogy hagyományainak megőrzése mellett folyamatosan fejlődve kiemelkedő és egyedi fogyasztói élményt nyújtó márkatermékei a minőség és megbízhatóság garanciái legyenek itthon és világszerte.

A Bonafarm Csoport tagjaként a Pick Szeged Zrt. Magyarország és Közép-Európa egyik legnagyobb élelmiszeripari vállalata. Két Hungarikum címmel is büszkélkedhet a vállalat a PICK Téliszalámi, valamint a HERZ Classic Téliszalámi révén.

 

Az épületnél Majorné Tóth Ágnes HR koordinátor várta őket, az üzemben pedig Mézes Sándor termelési vezető kísérte a csapatot.

A látogatás során végig kalauzolták őket az üzemen, ahol olyan gyártási folyamatokat ismerhettek meg, mint a hús előkészítése, a szalámik betöltése, valamint a füstölés és az érlelés. Ezután pedig beavatták őket a szalámi gyártásának és elosztásának fontos mozzanataiba is. A látogatás végén hallgatóink megtudhatták, hogy néhány éven belül egy új automatizált üzem biztosítja majd a kapacitás bővítésének hatékony megvalósítását.

 

November 22-én és 23-án pedig szintén a Logisztika illetve Termelésmenedzsment kurzuson résztvevő hallgatóink a Villeroy & Boch Magyarország Kft.-hez látogattak el.

A Villeroy & Boch több, mint 270 éves múltra tekint vissza, és ezzel az egyik legrégebben alapított európai márka. A Villeroy & Boch ma már több, mint 125 országban van jelen a Fürdőszoba és Wellness, valamint az Étkező és életmód termékekkel. A cégcsoport központja a németországi Saar-vidéken, Mettlachban található régi apátság.

Az Alföldi Porcelángyár alapkövét 1965-ben tették le Hódmezővásárhelyen, ezzel megalakult Magyarország azóta egyik legismertebbé vált vállalata. A cég 1992 óta tartozik Európa egyik legnagyobb, 270 éves múltra visszatekintő kerámiagyártójához, a Villeroy & Boch konszernhez, és 1998 óta Villeroy & Boch Magyarország néven folytatja tevékenységét. Ez a változás a gyártókapacitás jelentős bővítésén túl együtt járt az európai minőségi követelményekhez történő alkalmazkodással is. Mára az Alföldi, amellett, hogy megőrizte vezető helyét a magyar finomkerámia-iparban, Európában is jegyzett gyártóvá lépett elő.

 

A gyárban Nedeczki Annamária és Pál Judit HR munkatárs, valamint Tóbiás Árpád gyártásvezető fogadta őket; a látogatás végén a cég SSC csapatának munkatársaival is megismerkedtek.

A hallgatókat a látogatás során lenyűgözte a folyamatok precizitása, illetve a szigorú minőség-ellenőrzés, amit a gyártási folyamat közben is megejtenek. „Engem nagyon lenyűgözött az, hogy mekkora precizitással gyártják a termékeket. Konkrétan egy tű is problémát jelent és már küldik is vissza javításra. Szóval ez engem teljesen megdöbbentett.” – emelte ki Tamara. Lilit és Juditot a technika és módszertan összetettség nyűgözte le: „Számomra érdekes volt, hogy ennyi féle termelési technikát meg módszertant alkalmaztak. Nagyon sok féle volt, és majdnem mindent láttuk.”, „Számomra az volt a legérdekesebb, hogy mennyire összetett egy ilyen termék gyártása és, hogy a semmiből hogy lesznek kész termékek. Valamint milyen sok különböző technológiát kell felhasználni, hogy ez ilyen magas minőségben megvalósulhasson.”

 

Összességében nagyon pozitív élményekkel távoztak a résztvevők, továbbá olyan információkkal és tudással gazdagodtak, amiket csak egy gyárlátogatás alkalmával lehet megszerezni.

 

Köszönjük szépen a szervezőknek, Masa Barbarának, Zákány Mónikának, oktatóknak, Tabajdi Gabriellának és Megyeri Eszternek, hogy ilyen különleges kirándulást szerveztek hallgatóink számára!