EcoCamp tábor 2022

Középiskolásoknak szervezett országosan is egyedülálló gazdaságtudományi tábort az SZTE GTK

Két év kihagyás után, immár kilencedik alkalommal újra megnyitotta kapuit az SZTE Gazdaságtudományi Kar EcoCamp tehetséggondozó tábora, ahol a középiskolás diákok játékos, interaktív formában bővíthetik gazdasági ismereteiket.

A diákok az ismereteket egyetemi oktatóktól, illetve szakmai partnerektől, mint például a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaitól, vagy a néhány hete Európai Vállalkozásfejlesztési Díjban részesült Junior Achievement Magyarország szakembereitől kapják. Az egyhetes EcoCamp tehetséggondozó táborba idén 40-nél is több középiskolás jelentkezett, akik tanári ajánlással és kiváló tanulmányi eredménnyel pályázhattak az ingyenes programra.

- Rendkívül fontos számunkra, hogy minél szorosabb kapcsolatot ápoljunk a középiskolákkal, amelynek a tábor kiváló lehetőséget biztosít a tehetséggondozási tevékenységünk keretében. Külön öröm számunkra, hogy továbbra is nagy érdeklődést mutatnak a pályaválasztás előtt állók, hiszen idén is sok középiskolás diákot láthatunk vendégül, akik összesen 14 szakmai, illetve 6 szabadidős programon vehetnek részt. Az érettségi előtt álló fiatalok számára hasznos betekintést nyújt a tábor a gazdasági és pénzügyi összefüggések megértésébe, ezáltal pedig segíti a pályaválasztást is. Bízunk benne, hogy a jövőben is meg tudjuk rendezni tehetséggondozó táborunkat és jövőre a X. EcoCamp résztvevőit láthatjuk vendégül – mondta el az esemény megnyitóján Dr. Kovács Péter, az SZTE GTK dékánja.


Dékán Úr megnyitó csoportkép


foglalkozás NAV


A Gazdaságtudományi Kar eredeti célkitűzése a lakosság pénzügyi kultúrájának javítása volt, hiszen a korábbi felmérések arra világítottak rá, hogy ez elmarad az elvárt szinttől. A Kar oktatói ennek fejlesztése érdekében a tábor keretében kívánják a pénzügyi tudatosságot erősíteni, elsősorban a fiatal korosztály körében. Az elmúlt években már nemcsak a pénzügyi ismeretek, hanem menedzsment, marketing, turizmus, valamint statisztika, prezentációs technikák és vállalkozóvá válás is hangsúlyosan jelenik meg a szakmai előadások között.

A programok során játékos formában, interaktív módon sajátíthatják el ezeket az ismereteket a diákok egyetemi oktatóktól, illetve szakmai partnerektől, mint például a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaitól, illetve a néhány hete Európai Vállalkozásfejlesztési Díjban részesült Junior Achievement Magyarország szakembereitől. Emellett fiatal vállalkozókkal is találkozhatnak egy startup kerekasztal beszélgetés során a táborozók, amelyen a beszélgetés résztvevői betekintést nyújtanak abba, hogy milyen kihívásokkal kell szembenéznie egy fiatalnak, ha egyetemi évei során egy vállalkozói ötletet szeretne megvalósítani.


feladat főzés


A kezdeményezés sikerességét mutatja, hogy azok közül a középiskolások közül, akik az SZTE táborában ismerkedtek meg a gazdaságtudománnyal, mára többen hallgatói, illetve oktatói az intézménynek. Az idei tábor szervezésében 3 oktató, illetve 17 egyetemi hallgató vesz részt. A három oktatói szervező: Huszár Sándor, Kuruczleki Éva és Kálmán Melitta, akik közül Kálmán Melitta még diákként is részt vett az EcoCamp táborban, immár pedig oktatóként vesz részt a szervezésben. A hallgatói szervezők közül többen vannak, akik középiskolás diákként találkoztak először a táborral és a Karral, majd pedig a továbbtanulásnál is az SZTE GTK-t választották.


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Szlogen verseny weboldal

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara fennállásának 25., a szegedi közgazdászképzés 30. évfordulóját ünnepelve jubileumi évre szóló szlogen tervező pályázatot hirdet a kar mindenkori hallgatói számára.