Bezár

SZTE GTK Hírarchívum

Alapképzések az SZTE GTK-n

Legyél Te a jövő közgazdásza!

Legyél Te a jövő közgazdásza!

2022. december 19.
4 perc

Középiskola után nálunk képzeled el a jövődet? Akkor felsőoktatási szakképzéseink vagy alapképzéseink Neked szólnak!

Ahhoz, hogy könnyebben meghozhasd ezt a döntést, összefoglaltuk Neked a képzések főbb jellemzőit.

MI IS AZ A FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS? MIKOR ÉRDEMES VÁLASZTANOM?

Többek között akkor, ha rövidebb idő alatt szereznél szakképesítést, hogy hamarabb elhelyezkedhess a munkaerőpiacon. Vagy esetleg már meglévő diplomádat egészítenéd ki, akkor ez a képzési forma Neked való!

A felsőoktatási szakképzések olyan kétéves képzések, melyeket egyetemek és főiskolák egyaránt indítanak. Beépül a felsőoktatási intézmény alapképzésébe és az Országos Képzési Jegyzékben szereplő felsőfokú szakképesítést ad. Előnye, hogy belekóstolhatsz az egyetemi életbe és rövid idő alatt, állami finanszírozással, jól hasznosítható szakmát tanulhatsz. Jó hír az is, hogy alacsonyabb a minimum ponthatár és nem vonatkozik rá az emelt szintű érettségi követelmény.

Gazdálkodási és menedzsment FOSZK

Foglalkoztat egy vállalkozás működtetése vagy indítása? Kíváncsi vagy, hogy milyen döntéseket kell meghoznia egy vállalatnak céljai eléréséhez, hogyan lehet motiválni a munkavállalókat vagy egy üzleti tervet elkészíteni?

Kereskedelem és marketing FOSZK logisztika és marketingkommunikáció szakirányon

Belekóstolnál a marketingkommunikáció vagy a logisztika világába? Megértenéd a fogyasztói magatartás sajátosságait, a vásárlási döntést befolyásoló tényezőket vagy az ellátási láncok felépítését?

Pénzügy és számvitel FOSZK pénzintézeti és vállalkozási szakirányon

Megismerkednél a pénzügyek világával? Érdekel, hogy milyen pénzügyi-számviteli folyamatokat kezelnek a vállalkozások vagy a pénzintézetek? Szívesen készítenél kimutatásokat vagy elemzéseket tevékenységükről?

MIT NYÚJT AZ ALAPKÉPZÉS? MIKOR ÉRDEMES VÁLASZTANOM?

Az alapképzések időtartama a Gazdaságtudományi Karon 6+1 (3,5 év), illetve 6+2 félév (4 év). Az utolsó egy vagy két félévben kötelező szakmai gyakorlaton vesznek részt a hallgatók, melynek köszönhetően már diplomaszerzés előtt releváns tapasztalatot szereznek egy gazdasági szervezetnél. A GTK alapszakjai, melyek állami ösztöndíjas és önköltséges formában is elindításra kerülnek minden évben, önállóan is hasznosítható, a munkaerőpiacon elismert és keresett végzettséget kínálnak.

Gazdálkodási és menedzsment BSc magyar és angol nyelven

A képzésnek köszönhetően átfogó képet kapsz a gazdaság egészéről, beleértve a gazdálkodó szervezetek működését, alkalmazható üzleti stratégiákat, a vállalatok irányításához szükséges menedzseri- és az eredményes üzletvitelt segítő speciális ismereteket. Felkészülsz többek között a vállalkozások vezetésében való szerepvállalásra, üzleti terv készítésre és stratégiaalkotásra, mérőszámok meghatározására és teljesítményértékelésre.

 

Ezt a képzést távoktatásban is tanulhatod!

 

Miért jó a távoktatás?
1) Az elméletben tanultakat egyből kamatoztathatod jelenlegi/jövőbeli munkahelyeden.
2) Saját magadnak megfelelő ütemben dolgozhatod fel és sajátíthatod el a tananyagot.
3) Magyarországon egyedülállónak tekinthető blokkrendszer keretében szerezheted meg azt a tudást, mellyel felkészült közgazdász válik belőled.
4) Esetleg nem kerültél be az általad választott szakokra? Ne aggódj, távoktatás tagozatra pótfelvételi eljárás keretében is jelentkezhetsz.
5) Távoktatás tagozaton sokkal könnyebben tudod majd az egyetemi és munkahelyi kötelezettségeket összehangolni.


A Gazdálkodási és menedzsment alapszak tájékoztató videója:


 

 

Kereskedelem és marketing BSc

Megtanulod a reklámszakma rejtelmeit és azt is, hogy a vásárlók miért gondolkoznak ugyanarról a termékről másképp. Míg egyeseket a legmodernebb és leginnovatívabb termékek hoznak lázba, addig mások a természetességet és egészséges életmódot részesítik előnyben. Egy biztos: napjaink fogyasztói jelentősen különböznek egymástól és olyan trendeket követnek, amelyekhez alkalmazkodniuk kell a jövő marketingeseinek! Mindemellett alkalmas leszel a különböző termékek és szolgáltatások kereslet vezérelt beszerzésére és értékesítésére, kis- és középvállalatok kereskedelmi tevékenységének szervezésére és irányítására.

A Kereskedelem és marketing alapszak tájékoztató videója:Pénzügy és számvitel BSc


Megtanulod, hogy a gazdálkodó szervezetek milyen pénzügyi tevékenységeket látnak el a mindennapi működésük során (adózás, számlák könyvelése, kimutatások készítése), a hozzájuk kapcsolódó szabályokat, szabályrendszereket, továbbá képes leszel az ezekhez szükséges szoftverek magabiztos alkalmazására. Ezen felül vállalati pénzügyekkel, államigazgatási teendőkkel, pénzintézetekkel, banki elvekkel és funkciókkal egyaránt foglalkozni fogsz. Nemzetközi tudással is gazdagodhatsz, hiszen a képzés során a nemzetközi számvitellel és pénzügyi műveletekkel is megismerkednek a hallgatók.

A Pénzügy és számvitel alapszak tájékoztató videója:Turizmus-vendéglátás BSc magyar és angol nyelven

Egy folyton pezsgő, lendületes, fiatalos és vonzó szektor szakértőjévé válhatsz. Feladatod legfontosabb része az lesz, hogy a vendégeket és turistákat elégedetté tedd. Az alapszaknak köszönhetően a turizmus különleges területeit sajátíthatod el (regionális turizmus, gasztroturizmus), szálloda- és utazási iroda menedzsmenttel, utazásszervezéssel és marketingismeretekkel gazdagodhatsz. Specializációra is van lehetőséged, Szálloda és egészség-turizmus vagy Utazás- és turizmus szervezés területen.

Lehetőséged nyílik, hogy ne csak egyetemi oktatóktól, hanem az ágazatban tevékenykedő szakemberektől tanulj. Az elméleti tudást gyakorlati és valós tapasztalatokkal, a mindennapi működés során felmerülő problémákkal ötvözzük a képzés során.


Kiktől tanulhatsz? Többek között a Dél-alföldi régió legnevesebb szállodáinak igazgatóitól (Hunguest Hotel Forrás Szeged, Elixir Medical Wellness Hotelsuperior, Art Hotel Szeged), utazási irodavezetőktől (Proko Travel), borszakértőktől (CEWI boriskola) és gasztro-kommunikációs tanácsadóktól (Balatoni gasztrotérkép).

A Turizmus-vendéglátás alapszak tájékoztató videója:Maradt még kérdésed? Tekintsd meg ONLINE NYÍLT NAPUNKAT és látogass el Felvételi weboldalunkra!

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek