Konferencia_május

Tudományos konferenciát szervezett az SZTE GTK

Az SZTE Gazdaságtudományi Kara május 20-21. között konferenciát bonyolított le az online térben The European Union’s contention in the reshaping global economy címmel.

Az esemény első napján dr. Kovács Péter dékán úr köszöntötte megnyitó beszédében a résztvevőket. A plenáris előadásokra az előadók a két nap során Belgiumból, Németországból, Ausztriából és Japánból kapcsolódtak be. Az első napon két vezető európai think tank kutatója tartott előadást, Darvas Zsolt (Bruegel) az európai kohézióról és a koronavírus okozta válság utáni gazdasági helyreállítás eszközeiről, Richard Grieveson (WIIW: The Vienna Institute for International Economic Studies) a Nyugat-Balkán gazdasági helyzetéről és európai uniós integrációjáról tartott érdekfeszítő, informatív előadást. Yuan Zhija a tokiói Rissho Egyetem professzora a kínai innovációs felzárkózás sajátosságait mutatta be izgalmas előadásában.

 

A 72 szekcióelőadás sokszínű témái felölték többek között: Európai és nemzeti válaszok, Ipar 4.0 és kihívások a Visegrádi országokban, Új üzleti modellek, Gazdasági fejlődés és pénzügyi válaszok a Covid-19 járványhelyzet évében, Egészség, étkezés és jólét, Közlekedés, energia és környezet, Technológiai fejlesztési- és innovációs politika, Digitalizáció és foglalkoztatás, Változó üzleti környezet és pénzügyi válaszok, Makrogazdasági politikai válaszok és globális gazdasági kapcsolatok.

A magyar és külföldi doktori hallgatók önálló szekciókban vitatták meg a prezentációjukat. A hazai egyetemen tanuló doktori hallgatók Azerbajdzsántól Bangladesen át Mongóliáig számos országot képviselve gazdagították a konferencia nemzetköziségét.

 

Köszönjük szépen a színvonalas szervezést Farkas Beáta professzor asszonynak, Juhász Juditnak, Ambrus Bettinának és minden közreműködő munkatársunknak!

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Pénzügyi jogi akadémia

Banki, pénzügyi tanfolyamok kedvezményes áron közgazdász hallgatók számára!

Események

Rendezvénynaptár *