Így ünnepelte 20 éves évfordulóját az SZTE Gazdaságtudományi Kar

Egy szervezet életében mindig meghatározó egy mérföldkő elérése. Lehetőségünk nyílik arra, hogy értékeljük az elért eredményeinket és megfogalmazzuk, hogy mit szeretnénk elérni a jövőben. Városunkban, Szegeden már 25 éve képezzük a szakmailag kiváló közgazdászokat, viszont önálló karként a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara 2019-ben ünnepelhette 20 éves fennállását.

A jeles alkalom tiszteletére egész évben összpontosítottunk arra, hogy különleges és az ünnepi évhez méltó rendezvényekkel lepjük meg hallgatóinkat, munkatársainkat, vállalati és szakmai együttműködő partnereinket. A jubileumi év első napjain már egy GTK-s Timeline fogadta a Kar főépületének aulájába érkezőket, ahol időrendi sorrendben jelenleg is nyomon követhetők az elmúlt 20 év meghatározó eseményei, mérföldkövei. A minden évben megrendezett újévi fogadáson idén limitált kiadású Hungária pezsgőkóstoló, finom falatok és szablyás pezsgővágás alapozta meg a különleges év kezdetét. Ezzel egy időben, a városban egy olyan villamos közlekedett, amely szintén a GTK színeibe öltözött, és hívta fel a város figyelmét arra, hogy a Gazdaságtudományi Kar immáron 20 éve a helyi közösség része. Február 2-án a szegedi Vadaspark Medve Napi rendezvényünknek adott otthont, ahol egyrészt a medvék téli álmának végét vártuk lelkesen, másrészt egy barnamedve testvérpár, Mici és Rozi örökbefogadásával tiszteletbeli nevelőszülőkké váltunk.

A következő hónapban, márciusban a 19. Álarcos Közgazdász Bálunkat rendeztük meg, melyen rendhagyó módon a közgazdászok mellett a jelmezeké volt a főszerep. A nyári szünetet a Deja Vu fesztivál helyszínén nyitottuk meg egy GTK Piknik keretében, ahol jelenlegi hallgatók, végzett közgazdászok, illetve a Kar munkatársai és családtagjaik egyaránt részt vehettek különféle gasztro- és szakmai programokon. Szakítva a hagyományokkal, augusztus végén a frissen felvett középiskolások az évkezdéssel kapcsolatos tudnivalókat kötetlen formában ismerhették meg. A Kar hallgatói szervezetei összefogtak és egy Gólyanapi rendezvénnyel várták a legifjabb GTK-s hallgatókat, melynek keretében játékos csapatfeladatok segítségével ismerkedtek meg egymással, a felsőbb évesekkel, az egyetemi épületekkel, valamint a tanévkezdési teendőkkel.

Az őszi szemeszterben nagy lelkesedéssel készültünk következő jubileumi eseményünkre, az első Közgazdászok Viadala – 20 órás vetélkedőre, melyre Budapestről, Pécsről és Debrecenből is érkeztek közgazdász hallgatók, annak érdekében, hogy 20 órán keresztül, alvás nélkül megküzdjenek egymással és elnyerjék a Közgazdász Kupát. A tudományos jelenlétet erősítve és képviselve november elején háromnapos Nemzetközi Konferenciát szerveztünk, ahol több mint 300-an vettek részt előadóként vagy résztvevőként, hazai és külföldi intézményekből egyaránt. Az év utolsó rendezvénye nem is lehetett volna más, mint a már hagyománynak tekinthető Közgazdász Bál, melyet november 16-án 20. alkalommal tarthattunk meg. Az egész Kar közössége talán itt érezte át leginkább az igazi ünnepi hangulatot, melyhez természetesen hozzájárultak a meglepetés produkciók, a GTK színébe és elegáns megjelenésbe bújt helyszín, valamint, hogy az elmúlt évek legnagyobb létszámú bálja volt a jubileumi bál.

Köszönjük szépen Mindenkinek az egész éves közreműködését és köszönjük, hogy velünk ünnepeltétek a jubileumi évfordulót!