Az Év Kutatója és Pro Laudanda díjat nyertek a GTK oktatói

Hagyományosan az Egyetem Napján adják át a Senator Honoris Causa és a Doctor Honoris Causa Kitüntető Címeket, a Pro Universitate-, a Klebelsberg Kunó-, a Pro Laudanda Promotione-díjakat, valamint az Év Kutatója, az Év Fiatal Kutatója, a Kiváló PhD Témavezető, Pro Laudanda Elismerő Okleveleket és a Csengery János Emlékérmet.

A Szegedi Tudományegyetem Napját 2002 óta minden év november 11-én ünneplik. Ez a nap többszörös ünnep a Szegedi Tudományegyetemen: 1872. november 11-én kezdődött meg a tanítás az intézmény jogelődjének tekintett kolozsvári egyetemen, 1940. november 11-e a Szegeden újonnan alapított Horthy Miklós Tudományegyetem tanévnyitójának napja.

Idén az ünnepi Egyetemi Szenátusülést november 9-én, szombaton tartották. A Gazdaságtudományi Kar oktatói közül ketten kaptak kitüntetést, Prof. Dr. Lengyel Imre az Év Kutatója elismerő oklevelet vehette át a humán- és társadalomtudományok tudományterületen nyújtott kiemelkedő kutatói tevékenysége elismeréseként. Dr. Kazár Klára pedig a Pro Laudanda díjat nyerte el, amit az Egyetemi Doktori Tanács olyan személynek ítél oda, aki a PhD fokozatot a Szegedi Tudományegyetemen, szervezett képzést követően szerezte meg és valamennyi követelményt kiemelkedő színvonalon teljesített.