Bezár

Hírek

Noi_Vallalkozok

Női vállalkozók c. kurzus Karunkon

Női vállalkozók c. kurzus Karunkon

2024. március 13.
7 perc

Az idei tavaszi félévben is izgalmas előadásokkal készült Dr. Imreh-Tóth Mónika a "Női vállalkozók" című kurzus keretében!

A kurzus fő célja a női vállalkozókat érintő kihívások megismerése, példaképek állítása, valamint a hazánkban működő támogatási lehetőségek és közösségek megismertetése. Mindemellett egy felejthetetlen és meghatározó élmény, beszélgetés nyújtása a résztvevőknek.
Érdekes előadások és kerekasztal beszélgetések formájában várunk nagy szeretettel minden kedves érdeklődő Vállalkozásfejlesztés nappali és levelező mesterszakos hallgatót, valamint vállalkozőnőt!

Időpontok:
Április 5. (péntek) 13:15-16:30 - KO AULA

Bevezető előadás: Imreh-Tóth Mónika (végzettség: SZTE GTK VF)
Előadás: Lakatosné Lukács Zsuzsanna (végzettség: SZTE GTK VF, jelenleg SEED Alapítvány ügyvezető igazgató)
15:00 Kerekasztal-beszélgetés, fókuszban: "a családi vállalkozások generációváltása"
- Résztvevők: Lakatosné Lukács Zsuzsanna, Novákné Gergely Vera (átadó, Mediline cégcsoport), Pinczés Marianna (átvevő, Grapolia), Böszörményi-Kovács Orsolya (Védőhálók.hu)

Április 26. (péntek) 13:15-18:15 - KO-410
Kerekasztal-beszélgetés, fókuszban: "a női közösségek, külföldön való vállalkozás"
- Résztvevők: Békéssy Olga (Női Váltó), Dr. Szabó Orsolya (Zsolya Communication), Heintz Bernadett
16:30: Előadás Dr. Kürtösi Zsófia

Május 10. (péntek) 13:15-16:30 - KO-410
Kerekasztal-beszélgetés, fókuszban: "vállalkozónő + IT + család"
- Résztvevők: Kecsmár Zsuzsa (végzettség: SZTE GTK, ANTAVO alapító), Ződi-Sipos Mária (CreatIT alapító), Szénási Katalin (Flow, Academy, végzettség: SZTE GTK VF)
15:00 Kerekasztal-beszélgetés, fókuszban: "a karrierváltás": Dr. Pallagi Edina (CREMEDIQ), Mautner Zsófia (Chili&Vanilia)

Előadók:
Lakatosné Lukács Zsuzsanna
Lakatosne Lukacs Zsuzsanna
2002 óta a kis- és középvállalkozások fejlesztését támogató programokon dolgozom, 2018-ig a mindenkori gazdasági minisztériumban, azóta pedig a SEED Alapítványnál. Ebben a munkában, megismerve a női vállalkozók erejét, a fejlődési, tudásmegosztási hajlandóságát, aktívan képviselem, hogy az általános vállalkozásfejlesztésben kiemelt helye van a női vállalkozások fejlesztésének, közösségépítésének. A SEED Alapítványnál azon dolgozunk, hogy a női vállalkozások létrejöttét, fejlődését segítő képzések, mentorálási programok, szakértői támogatás, támogató közösség folyamatosan elérhetőek legyenek, miközben a fejlődéssel elért vállalkozói sikerek mások számára is láthatóvá váljanak.
A családi vállalkozások generációváltása terén rá szeretnék világítani az általam vezetett kerekasztal beszélgetéssel a női átadók és átvevők motivációira és elvitathatatlan hozzájárulásukra a cég sikeres fennmaradásához, fejlődéséhez.

Ződi-Sipos Mária
Zodi-Sipos_Maria
Barátai mondják róla rendszeresen: “Nem tudom, hogy csinálja”. Ződi-Sipos Mária egy informatikai vállalkozás, a CreatIT Solutions Kft. ügyvezetője és kétgyermekes édesanya. Emellett a Rotary Club Szeged Dóm elnökeként jótékonysági rendezvényeket és adománygyűjtéseket szervez, a Enterprise Europe Network, a szegedi BNI és a Női Vállalkozók Klubja tagjaként pedig igyekszik a többi cégvezetőt is segíteni. Folyamatosan mozgásban van. Fontos számára a tehetséggondozás is, gyakran zsűrizik innovációs versenyeken, és az SZTE GTK-n sem először fog előadni. Felvetődik a kérdés, hogyan tud ennyi mindent összeegyeztetni. A kerekasztalra néhány konkrét tippel, tanáccsal, személyes tapasztalattal készül.

Pinczés Marianna
Pinczes_Marianna
Pinczés Marianna a Grapoila márka megálmodója 19 éves korában, tanulmányai mellett alapította olajsajtoló vállalkozását. Kezdettől fogva hulladékmentes gyártásban gondolkodott, amire 15 évvel ezelőtt itthon még nemigen volt példa, ahogy arra sem, hogy más iparágak hulladékából induljon ki egy élelmiszergyártó. Az idő őt igazolta, a fenntarthatóságra törekvő hozzáállás egy rendkívül sokszínű termékpalettát eredményezett: ma, amellett, hogy 25-féle magból sajtolnak olajat püspökladányi üzemükben, gluténmentes maglisztek, magkrémek és natúrkozmetikumok is színesítik kínálatukat. Budapesti irodaépületük körül 2020-ban permakultúrás kertet alakítottak ki a környezet regenerálása érdekében, ahol évente több alkalommal edukációs programokkal tarkított nyílt napra várják az érdeklődőket, hogy megmutassák, a városban is lehet fenntartható módon gazdálkodni, összhangban élni a természettel.

Novákné Gergely Vera
Novakne-Gergely-Vera-Mediline
Mintegy 35 éves vállalkozói múlttal rendelkezem. Ebből több mint 30 évet kereskedelemmel foglalkoztam. A MediLine cégcsoport irányításában az elmúlt években történt generáció
váltást követően már nem 100%-ban veszek részt, így energiáim felszabadultak.
Több mint 10 céget építettem fel és vittem sikerre. Szívesen adnám át tapasztalatomat az új
generációnak nem csak a saját cégeimben. Célom, hogy a fiatal vállalkozók kevesebb küzdelem árán és gyorsabban érjenek el sikereket, mint a mostani vállalkozók, valamint, hogy ne kelljen ahhoz külföldre menniük, hogy megtalálják a boldogulásukat.


Dr. Szabó Orsolya

Szabo_Orsolya

Dr. Szabó Orsolya többszörös díjnyertes üzleti és online kommunikációs stratéga, a Zsolya Communication alapítója, aki 2017 óta segíti a hazai kis-, közép- és multinacionális vállalatok online jelenlétét.
Tanácsadásai, képzései és stratégiai projektjei során törekszik arra, hogy mindig a legfrissebb trendeket hozza el az ügyfeleinek. Üzleti tudását folyamatosan vezető egyetemeken (Harvard, Stanford, METU) bővíti, valamint nemzetközi marketing kurzusokon frissíti.
Orsolya elkötelezett híve a közösségépítésnek. 2023-tól már nem csak a magyar, hanem az európai és az amerikai piacon is jelen van: új, női vezetőket támogató projektje, a Women & Business, elsősorban a Szilícium-völgyben tevékenykedő cégvezető és vállalkozó nőket célozza be. Társalapítójával együtt kiemelt céljuk, hogy a világszerte erősen alulreprezentált női vezetőket összekössék, mind vizuálisan, mind marketing tudással támogassák, valamint országhatároktól függetlenül segítsék a kiváló női szakértők előrejutását.

Dr. Pallagi Edina

Dr._Pallagi_Edina

Dr. Pallagi Edina vagyok, gyógyszerész, minőségbiztosító és gyógyszertechnológus szakgyógyszerész, kozmetikai termékfejlesztő, a CREMEDIQ kozmetikai termékcsalád megalkotója, tulajdonosa. Sokéves kutatói, oktatói karriert és az egyetemi docensi széket hátrahagyva döntöttem a vállalkozói lét mellett. Vállalkozásom indulása után nem sokkal "Cápák között" találtam magam, innen indult szakmai együttműködésünk Balogh Leventével és a Vízangyal termékcsaláddal, amelynek kozmetikai fejlesztője lettem.
Az általam fejlesztett kozmetikumokban egyszerre van jelen a tudomány, a természet és a gyógyszerészi szakértelem.
Célom, hogy a CREMEDIQ termékeivel azoknak a tudatos nőknek nyújtsak természetes bőrápolási alternatívát, akiknek fontos a minőség, a hatékonyság és a megbízhatóság. Meggyőződésem, hogy a bőrápolás, nem kell, hogy bonyolult és időigényes legyen! Ehhez fejlesztek komplex, egyedi, magas minőségű termékeket, amelyek elsősorban a 40 év körüli és fölötti bőr ápolásában, regenerálásában nyújtanak segítséget. Bár a portfóliómban az arcápoláson van a hangsúly, de mellette speciális bőrápolási és aromaterápiás termékek is megtalálhatók. www.cremediq.com


Heintz Bernadett

Heintz Bernadett

Heintz Bernadett vagyok, karrier-tanácsadó, STiR akkerditált coach. A Blijwerken, azaz Happy@Work Tanácsadó Iroda alapítója. A Bites&Business holland alapítású női kapcsolatépítő szervezet country managere Magyarországon, a Thrive with Mentoring nemzetközi női mentorprogram budapesti cohort leadere.
Karrier-tanácsadóként szakterületem a transition coaching, azaz változástámogatás.
Abban segitem az embereket, hogy a lehetőséget lássák egy kihívásokkal teli időszakban vagy egy új (élet)helyzetben. Olyan emberekkel dolgozom, akik nagyobb átmenetet élnek át, mint például pályamódosítás, külföldre költözés, vagy épp a karrierjük lezárása. Szívesen és könnyedén építek kapcsolatokat, ezt a mentoráltjaimnak is tanítom.
2017 óta élek megszakítás nélkül Hollandiában. Négy hónap alatt megtanultam hollandul, és kaptam állást a Groninegni Egyetemen. A VistaNova coach- és vezetőképzö intézetben szereztem karrier-tanácsadó végzettséget, Amersfoortban, Hollandiában. Gyakornoki idömet a Noorderlinknél, egy HR-network szervezetnél töltöttem, ahol a sokszínüség (Diversity and Inclusion) témában végeztem kutatást a szervezethez tartozó 41 vállalatnál Hollandia három északi tartományában.
Jelenleg ingázásban vagyok Budapest és Groningen között, és a célom, hogy a két ország (NL-HU) vállalkozónőit egymással összekössem. Meggyőződésem, hogy rengeteg tudást, tapasztalatot, jó gyakorlatot tudunk egymással megosztani. Ennek platformja a holland alapítású Bites&Business szervezet, melynek magyaroszági tevékenységét idén, 2024-ben indítottuk el. Olyan kapcsolódásokat keresek, akik nyitottak lennének erre az országhatárokat átívelő együttműködésre.
 
STiR akkreditált coach
A StiR egy független alapítvány, amely coachok, és szupervízorok szakmai regisztrációját és nyilvántartását kezeli Hollandiában. 2021 óta vagyok STiR akkreditált coach.

Tagságok:
Holland-Magyar Kereskedelmi Kamara, Dutcham.hu
Bites&Business Nederland (női vállalkozói kapcsolatépítő szervezet Hollandiában), home | Bites & Business (bitesenbusiness.nl)
LeanIn Groningen (nemzetközi női esélyegyenlőségi szervezet) About - Lean In
Női Váltó Vállalkozói Klub Közösség Archive - Női váltó (noivalto.hu)

Böszörményi-Kovács Orsolya

Boszormenyi-Kovacs Orsolya

Böszörményi-Kovács Orsolya vagyok az A-Necc Kft. (Védőhálók.hu) alapítója és tulajdonosa. 2015-ben a családi cégből kiválva alapítottam meg a saját vállalkozásomat, mely mára a piac egyik meghatározó szereplője lett. Fő profilunk sporthálók, ipari- és építőipari védőhálók forgalmazása és telepítése. Sporthálóink jellemzően megtalálhatóak különböző sportlétesítményekben, iskolákban és más intézményekben is.

Építőipari hálóinkat elsősorban építkezésekre ajánljuk, ahol a munkavédelemi előírások betartása mellett a biztonság a legfontosabb szempont.
Ipari felhasználású termékeinkkel gyakran találkozhatunk a környezetvédelem kapcsán, pl. hulladéktelepeken, illetve a szállítmányozás vagy raktározás során is.

Több hazai és külföldi céget képviselünk, időtálló, magas minőségű termékeinkkel, a hosszú fenntarthatóság jegyében.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek