Bezár

Hírek

ERASMUS+_weblap

Marketing mesterszakos hallgatóink a leóni egyetemen

Marketing mesterszakos hallgatóink a leóni egyetemen

2024. március 20.
2 perc

Márciusban négy marketing mesterszakos hallgatónk ismét lehetőséget kapott, hogy az Erasmus+ Blended Intensive Program (BIP) keretében eltölthessenek egy hetet Leónban, Spanyolországban, és a Let’s play for SDG 12! során a fenntarthatóság témakörében mélyíthessék el tudásukat.

A BIP Erasmus program egy virtuális és fizikai mobilitási időszak kombinációja, melynek célja, hogy a hallgatók rövidebb külföldi Erasmus programok keretén belül (1-4 hét) sajátítsanak el innovatív, játékos módon témaköröket. A program további célja a nemzetközi kapcsolatépítés, a nyelvtanulás és a hallgatók látókörének szélesítése.
A spanyol kiutazást egy online workshop előzte meg, ahol a témához kapcsolódó minden fontos tudnivalót elsajátítottak a résztvevők, majd csapatmunka keretében az országuk bio termék címkéivel ismerkedtek meg.
A projekt fizikai részében hallgatóink a spanyol Universidad de Leon-ra látogattak el, ahol nemzetközi csapatokban spanyol, portugál és román csapattársakkal dolgoztak együtt.
A feladat során a design thinking, vagyis a tervezői gondolkodás keretrendszere szerint egy társasjátékot kellett megtervezniük, ami a fenntarthatósági célok témakörében edukálja a különböző korcsoportok tagjait.

munka2

Hétfőn a csapattagok egy rövid beszélgetés és játék keretében megismerték egymást, hogy könnyebben menjen a közös munka. A hét további részében az órákon elhangzottak segítségével tervezték meg, és készítették el a játékok prototípusait. Pénteken közös játék keretében próbálták ki egymás alkotásait, valamint értékelték őket különböző szempontok alapján.

jatek1

A szervezők a szakmai programok mellett nagy hangsúlyt fektettek a szabadidős programokra is. A hallgatók városnézés keretében ismerhették meg León-t, valamint a város történelmét. Ezen kívül két közös vacsorára is várták a résztvevőket, ahol megismerkedtek a spanyol gasztronómiával, és szoros nemzetközi barátságok kötődtek. Végezetül pedig pénteken, a záró prezentációk és eredményhirdetés után búcsú ebéden köszöntek el egymástól.
Az Erasmus+ BIP Let’s play for SDG 12! program remek lehetőséget biztosított hallgatóink számára, hogy a fenntarthatóságról nemzetközi környezetben tanulhassanak. Így nem csak új és hasznos tudásra tehettek szert a témában, de nyelvtudásukat fejlesztve, új kapcsolatokat szerezhettek.
Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek