Bezár

SZTE GTK Hírarchívum

noi vallalkozok kurzus III

“Nem te vagy a cégért, hanem a cég van érted”

“Nem te vagy a cégért, hanem a cég van érted”

2024. május 14.
3 perc

A "Női vállalkozók" című kurzus harmadik felvonásában két inspiráló kerekasztal-beszélgetésre került sor.

Az első beszélgetés során Szénási Katalin (SZTE GTK Vállalkozásfejlesztés Alumni) és Ződi-Sipos Mária osztották meg tapasztalataikat a hallgatókkal, betekintést nyújtva egy jellemzően férfiak által dominált iparág érdekességeibe. Katalin jelenleg a Deutsche Telekom munkatársa, a Flow Academy társalapítója, valamint a Recruitment Solutions alapítója, míg Mária a CreatIT Solutions társalapítója. A beszélgetés során szó esett az alkalmazotti lét és a vezetői szerep közti különbségekről, a család és munka egyensúlyáról, valamint az életciklusok különböző prioritásairól.

Az üzletasszonyok hangsúlyozták a magabiztosság és az önismeret fontosságát a szakmában. Az IT szektorban dolgozó nők számára különösen fontos, hogy kiemelkedjenek, amihez elengedhetetlen a megfelelő szakmai háttértudás és az egészséges önbizalom. Arra bátorították a hallgatókat, hogy ne hagyják ki a kapcsolatteremtésre és networkingre adódó lehetőségeket, hiszen egy támogató közeg jelentős előnyt nyújthat a vállalkozás során. Kiemelték, hogy fontos megtalálni a család és a karrier közötti egyensúlyt, és hogy az ember időt szánjon magára, valamint megtanulja, mi az igazán fontos az adott életszakaszban. Búcsúzóul azt az üzenetet hagyták a hallgatóság számára, hogy "Nem te vagy a cégért, hanem a cég van érted". Szerintük egy vállalkozás akkor igazán sikeres, ha az ember élvezi a belefektetett munkát, és ha annak fenntartása nem megy a magánélet és az egészség rovására.

A második beszélgetésben Mautner Zsófia, gasztroblogger és Dr. Pallagi Edina, a Cremediq termékek megálmodója osztották meg karrierváltásuk történetét. Mindketten magas szintű akadémiai háttérrel rendelkeznek, és hosszú évekig dolgoztak szakmájukban, mielőtt álmaikat követve új karrierutat választottak. Tanácsuk a hallgatóság számára, hogy fontos, hogy először alkalmazottként is megállja az ember a helyét, hiszen az alkalmazotti lét során szerzett kulcsképességek elengedhetetlenek a vállalkozói életben is. Az álommunka elérésében nagy szerepet játszott a támogató közeg és az elszántság, valamint a sok befektetett idő és energia. Az önismeret és a munka-magánélet egyensúlyának megtalálása itt is központi téma volt.

A délutánt Kecsmár Zsuzsa (SZTE GTK Alumni), az Antavo társalapítója zárta. Rövid, de annál tartalmasabb előadásában büszkén mesélt a hallgatóknak a nemrég elnyert rangos díjáról és vállalkozásáról. Befejezésképpen azt az üzenetet hagyta útravalóul a diákoknak, hogy "Ne félj a nem tudástól, az egy segítő!". Sokszor a nehézségek jelezhetik, hogy jó úton járunk, és nem szabad hagyni, hogy ezek eltántorítsanak céljaink elérésétől. Kiemelte, hogy egy jó ötlet önmagában nem elég, a siker kulcsa a belefektetett munkában rejlik.


Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek