Bezár

SZTE GTK Hírarchívum

IW2024

International Week 2024

International Week 2024

2024. április 19.
2 perc

A 2024-es év több szempontból is különleges az SZTE Gazdaságtudományi Karának, hiszen fennállásának 25. évét ünnepli, emellett több olyan esemény is megrendezésre került, amely rekordszámot ért el.

A nemzetközi hét is az ilyen különleges események között volt. Idén 46 vendégoktató érkezett 20 különböző országból és 16 Eugloh diák jelentkezett a szegedi programra, továbbá 18 minikurzus közül választhatott a 120 regisztrált hallgató.
A résztvevők az egész hét alatt egy kényelmes környezetben elhelyezett catering szolgáltatást vehettek igénybe a második emeleti társalgóban, ahol lehetőség nyílt kapcsolatépítésre is..
A Eugloh diákokról sem maradtak szórakozás nélkül, így számukra is számos program volt szervezve.

IW2024_deansworkshop

Hétfőn, az első napot egy közös városnézéssel kezdték a vendégek Szeged belvárosában, majd este egy üdvözlővacsorán vettek részt, ahol a Kar dékánja, Dr. Kovács Péter, a nemzetközi iroda igazgatója, Dr. Pusztai-Varga Ildikó és Bundzsákné Dr. Tanács Edit, a nemzetközi mobilitási iroda vezetője tartottak köszöntőbeszédet, majd élő zene mellett változatos magyar ételek várták a résztvevőket.
Keddtől megkezdődtek a minikurzusok a főépület termeiben, valamint az ismeretterjesztő műhelyek a Kar aulájában. Ezen a napon a kurzusok után a vendégek, a hallgatókkal együtt az újszegedi csillagvizsgálóba látogattak el, ahol közelebbről megcsodálhatták a bolygókat, csillagokat, valamint bővíthették ismereteiket a szupernóvákról is.
Szerdán, a kurzusok után a diákok magyar érdekességekről szóló kocsmakvízen vehettek részt, amelynek a –diákok körében igen kedvelt– Nyugi Kert biztosított helyet. Az oktatóknak pedig a Vár múzeum biztosította a helyszínt az esti gálavacsorához. Az este közös tánccal zárult, melyhez a zenét az SZTE-GTK egyik oktatója, Timothy Yaw Acheampong szolgáltatta.

IW2024_gala dinner

Utolsó állomásként a Napsugaras Tájházba látogattak vendégeink csütörtök este, ahol megkóstolhatták az igazi, tradicionális magyar marha- és gombapörköltet, valamint bor- és sajtkóstoláson vehettek részt.
Reméljük, hogy 2025-ben ismét ilyen sok nemzetközi kollégával lesz lehetőségünk találkozni!

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

 • *
  máj
  14
  Kárász utcán megtekinthető május 14. és június 10. között
  08:00
  Kárász utcán megtekinthető május 14. és június 10. között
  08:00
 • *
  máj
  30
  SZTE GTK, bővebb információk a CooSpace GTK - TDK színtéren
  10:00 - 15:00
  SZTE GTK, bővebb információk a CooSpace GTK - TDK színtéren
  10:00 - 15:00

Kapcsolódó hírek