Bezár

SZTE GTK Hírarchívum

Q1-es cikk weboldal

Újabb Q1-es minősítésű cikkel büszkélkedhetnek oktatóink és egy őáltaluk témavezetett doktoranduszunk

Újabb Q1-es minősítésű cikkel büszkélkedhetnek oktatóink és egy őáltaluk témavezetett doktoranduszunk

2023. október 25.
1 perc

Örömmel adjuk hírül, hogy Isaiah Maket, Szakálné Kanó Izabella és Vas Zsófia ’Urban Agglomeration and Income Inequality: Is Kuznets Hypothesis Valid for Sub Saharan Africa?’ című cikke megjelent a Social Indicators Research (springer.com) nívós nemzetközi folyóiratban. Ez a folyóirat a Scimago-ban Social Sciences tudományterületen Q1-es, H-indexe 126.

A cikk itt elérhető itt.


A tanulmány egyébként hozzájárul a városi agglomeráció és a jövedelmi egyenlőtlenségek közötti kapcsolatról folyó vitához. Afrika Szaharától délre fekvő területeit vizsgálva a fő kutatási kérdése a tanulmánynak az volt, hogy van-e szignifikáns kapcsolat a városi agglomeráció és a jövedelmi egyenlőtlenségek között. A becslést és kutatást dinamikus panelmodell, fordított U alakú Kuznets-hipotézis és kiegyensúlyozott paneladatok segítségével végezték el, 22 afrikai országot vizsgálva. Az eredmények azt mutatták, hogy a városi agglomerációval a jövedelemegyenlőtlenség az urbanizáció első szakaszában növekszik, az urbanizáció későbbi szakaszaiban pedig csökken.

Ezen cikk megjelenése azért jelentős, mert azt jelzi, hogy doktoranduszaink a megfelelő témavezetés mellett nemzetközileg is kiemelkedő teljesítményt tudnak nyújtani, illetve nem ez az első alkalom a közel múltban oktatóink közreműködésével ilyen magasan elismert folyóiratban cikk jelenik meg, tehát ez egy kétoldalú siker.


Gratulálunk a szerzőknek és további sikereket kívánunk!

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek