Bezár

SZTE GTK Hírarchívum

onvezetojarmuvek okoszisztemaja konferencia

Az önvezetőjárművek ökoszisztémája konferencia

Az önvezetőjárművek ökoszisztémája konferencia

2023. október 25.
1 perc

2023.10.19-én "Az önvezetőjárművek ökoszisztémája: járművek, emberek és környezet" címmel tartottak konferenciát a Gazdaságtudományi Kar szervezésében.

A konferencia különlegesnek számított, hiszen a legjobb tudomásunk szerint Magyarországon nem volt még olyan konferencia, ahol az önvezetőjárműveket ennyi tudományterület szemüvegén keresztül megvizsgálták volna.

Olyan egymástól nagyon távoli tématerület „feketeöves” szakértői képviseltették magukat mint a technológia, infrastruktúra, jog-szabályozás, pszichológia, urbanisztika és a gazdaságtudomány.

A konferencia résztvevőinek különleges élményben volt részük. Az előadásokban egyaránt megjelentek az elmélet-gyakorlat összefüggései, az egyetemi valamint az ipari nézőpontok. Büszkén elmondhatjuk, hogy a konferencián az egész ország képviseltette magát! Hiszen olyan városokból érkeztek előadók, mint Győr, Debrecen, Pécs, Budapest, Szeged, valamint Zalaegerszeg.

 Onvezetojarmuvek konferencia2

Az eseményt Karunk oktatói nyitották meg. Beszédet mondott a rendezvény főszervezője Dr. habil. Lukovics Miklós, Dr. Vilmányi Márton az MTA SZAB Gazdálkodástudományi Munkabizottság elnöke, valamint Karunk dékánja Dr. habil. Kovács Péter. A beszédek után elkezdődött a program plenáris része, ahol a jelenlévők átfogó képet kaphattak az önvezetőjárműveket érintő innovációkról, technológiákról, valamint az önvezetést érintő kihívásokról.

Az ebédszünet után pedig a konferencia szekciókra bontva folytatódott ahol további izgalmas témákkal készültek az előadók. A program egyedisége itt is megmaradt, a szekciókban szintén különböző tudományterületek képviselői próbáltak meg egy nyelvet beszélni, az önvezetőjárművek nyelvét.


Onvezetojarmuvek konferencia3Onvezetojarmuvek konferencia1

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek