Bezár

SZTE GTK Hírarchívum

szandeknyilatkozat alairas weboldal

Háromoldalú együttműködési megállapodás került aláírásra

Háromoldalú együttműködési megállapodás került aláírásra

2023. október 06.
2 perc

2023. október 05-én egy háromoldalú együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá ünnepélyes keretek között a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara, és a Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikuma. A megállapodás tárgya a fiatalok vállalkozói attitűdjének kialakítása, illetve fejlesztése.

Az ünnepség a Kőrösy dísztermében került megrendezésre és a résztvevők között megtalálhatók voltak az iskolai diákjai, tanárai, illetve különböző meghívott vendégek, mint az iskola volt pedagógusai és tanulói is. Oktatóink közül Dr. Nagy Benedek és Huszár Sándor is részt vettek az eseményen, hiszen Ők is a Kőrösyben végezték tanulmányaikat.

A rendezvény hangulata is tükrözte a megállapodás fontosságát. Az ünnepség során a szerződést aláíró felek mindannyian elmondták számukra miért bír nagy jelentőséggel ez a megállapodás. Mindhárom fél közös célja a vállalkozó szellemű fiatalok segítése és útbaigazítása. Fontosnak tartották kiemelni azt is, hogy a köztudatban sok tévhit terjed a vállalkozókról és ezeket is szeretnék eloszlatni. Emellett mindenképp meg kell említsük, hogy a programot a Kőrösy tehetséges diákjainak előadásai színesítették, emelve a színvonalat.

szandeknyilatkozat alairas2

A dokumentumot Erdélyi Margit, a Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója, Lencséné Urbán Ilona, a Szegedi Szakképzési Centrum gazdasági vezetője, Farkasné Székely Angéla, a Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum igazgatója, Dr. Kovács Péter, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar dékánja és Dr. Kőkuti Attila, a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke látta el kézjegyével.

szandeknyilatkozat alairas3

Az együttműködés fókuszában a rendszeres kapcsolattartás, az egymás tevékenységét elősegítő információk cseréje, valamint az egymás rendezvényein való részvétel található. A szerződés aláírásával egybekötve megalakult az Üzletember leszek! névre hallgató klub is, amely keretin belül évente 3-4 alkalommal kívánnak közös rendezvényeket és megbeszéléseket tartani a partnerek.

Az első ilyen közös rendezvény október 18-án kerül megrendezésre az Iparkamara székházában, ahol sikeres egykori kőrösysekkel egy kerekasztal-beszélgetést fognak tudni megtekinteni a résztvevők.

szandeknyilatkozat alairas4

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek