mnb szte egyuttmukodes

Bővül az MNB és az SZTE együttműködése – Újabb zöld pénzügyi kurzus indul a Gazdaságtudományi Karon

A „Bevezetés a fenntartható zöld pénzügyekbe” nevű közös tantárgy a 2021-ben aláírt MNB-SZTE stratégiai együttműködés kezdetétől fogva kiemelt hallgatói érdeklődés mellett kerül meghirdetésre.

A sikeren felbátorodva újabb közös kurzus indul a Gazdaságtudományi Karon: a „Green Finance & ESG Reporting” című mesterszakos, angol nyelvű tárgyat elsősorban a Pénzügy, valamint a Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás szakos hallgatók vehetik fel a 2023/2024 tanév őszi félévében. A kurzus előadói az MNB munkatársai, a Gazdaságtudományi Kar oktatói, valamint a két intézmény nemzetközi partnerei közül kerülnek ki. A hallgatók megszerzett tudásukat esettanulmányok feldolgozásával mélyíthetik el.

Jövőre vonatkozó terveink között szerepel a Gazdaságtudományi Kar 2024-es Jubileumi konferenciáján az MNB-SZTE együttműködés nevével fémjelzett tudományos szekció meghirdetése.

A jövőben együttműködés kapcsolattartói feladatait Dr. Lippai-Makra Edit, az SZTE GTK adjunktusa látja el.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

GTK Nyilt nap weblap 2023 dec

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara szeretettel meghívja az érdeklődő diákokat és szüleiket a kari Nyílt Napra 2023. december 18-án, amelyen megismerkedhetnek a 2024/2025-ös tanévben induló gazdasági képzéseinkkel.

Események

Rendezvénynaptár *