Vida György kiváló ifjú díj

Dr. Vida György „Kiváló Ifjú Regionalista Díjat” vehetett át

2023. november 2-3. között tartották meg Pécsen a Magyar Regionális Tudományi Társaság éves vándorgyűlését.

A Magyar Regionális Tudományi Társaság (MRTT) a magyar regionális tudomány szakmai fóruma. Az MRTT egy olyan független civil szervezet, amely a területi kutatással, fejlesztéssel és irányítással foglalkozó szakembereket fogja össze. A tudományos társaság több mint 300 fővel büszkélkedhet.

A társaság célja, hogy olyan szakmai fórumot teremtsenek, ami segít a regionális tudomány művelőinek bekapcsolódni a nemzetközi szervezetekbe, valamint, hogy kapcsolatot építsen a kutatóhelyek, felsőoktatási műhelyek, a regionális politika alakítói és gyakorlati szakemberei között.

Az idei vándorgyűlésen 29 tematikus szekcióban, mintegy 220 előadást hallgathattak meg a résztvevők, emellett pedig három plenáris ülés is megrendezésre került. Karunkról 11 oktató vett részt az eseményen.

Ebben az évben is átadásra került a „Kiváló Ifjú Regionalista Díj”, amelyet olyan 35 évnél nem idősebb MRTT tag vehet át, aki kimagasló tudományos eredményekkel bír, kiemelkedő szakmai és közéleti tevékenységet folytat, valamint a regionális tudomány területén oktat.

Örömmel osztjuk meg a hírt, hogy idén ezt a díjat a Társaság Karunk oktatójának, Dr. Vida Györgynek a Közgazdaságtani és Gazdaságfejlesztési Intézet Gazdaság- és Vállalkozásfejlesztési Szakcsoport egyetemi adjunktusának adta át.

Szívből gratulálunk neki az elismeréshez, és további hasonló sikereket kívánunk!