Globálisan elismert végzettséget szerezhetnek hallgatóink

Globálisan elismert borismereti végzettséget szerezhetnek a Kar Turizmus-vendéglátás szakos hallgatói

A Turizmus-vendéglátás szakos hallgatók az angol nyelvű tanrendi kurzus keretein belül a WSET Level 2 Award in Wines globálisan elismert középfokú borismereti végzettséget szerezhetnek.

A WSET (Wine and Spirit Education Trust) oktatási rendszere nemzetközileg elismert és 70 országban akkreditált képzést biztosít a borok, szeszes italok és szakék területén. Az SZTE Gazdaságtudományi Kar számára nagy megtiszteltetés és öröm, hogy a CEWI Boriskola és a Kar között kialakult együttműködésnek köszönhetően a WSET kimagaslóan neves és piacképes középfokú képesítését tudja nyújtani a közgazdász hallgatóknak az alapképzés keretein belül.

A kvalifikáció megszerzéséhez szükséges képzés lebonyolítása a CEWI Boriskola (Central European Wine Institute) közreműködésével valósul meg, amely itthon a legismertebb borismereti képzésekkel foglalkozó intézménynek tekinthető. Az intézmény alapítója és vezetője, Horkay András Dip WSET a tananyag átadása során megismerteti a hallgatókkal a világ meghatározó szőlőfajtáit, valamint az azokhoz kapcsolódó borstílusokat és borvidékeket. A tematika között szerepel többek között a Chardonnay, Pinot Noir és a Cabernet Sauvignon, Merlot fajták és az azokból készült borok főbb stílus jegyeinek áttekintése. A tanfolyam nemzetközi vizsgával zárul, a vizsgasort a WSET Londoni központjában állítják össze és a javítás is ott zajlik. Sikeres vizsga esetén a hallgatók a WSET L2 in Wine Cerificate-t kapják.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Szlogen verseny weboldal

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara fennállásának 25., a szegedi közgazdászképzés 30. évfordulóját ünnepelve jubileumi évre szóló szlogen tervező pályázatot hirdet a kar mindenkori hallgatói számára.

Események

Rendezvénynaptár *