EMAC konferencia

PhD hallgatóink képviselték Karunkat Dániában, az EMAC nemzetközi konferencián

2023. május 23-26. között rendezte meg Dániában, Odense városban a University of Southern Denmark egyetem az 52. EMAC (European Marketing Academy) nemzetközi konferenciát, amely a legjelentősebb európai marketing konferenciaként és tudományos eseményként van számon tartva.

Az European Marketing Academy (EMAC) egy 1975-ben alapított szakmai társaság, amelynek célja, hogy közösséget biztosítson a marketingelméletben- és kutatásban érintett vagy az iránt érdeklődő személyek számára, valamint egy kommunikációs hálózatként szolgáljon az információterjesztés és a nemzetközi csere előmozdítása érdekében a marketing területén. Jelenleg az Akadémiának több mint 1000 tagja van több mint 57 különböző országból, mind az öt kontinensről.

 

A konferencián közel 1000 fő jelent meg résztvevőként, előadóként vagy kiállítóként a poszter szekcióban. A világ számos intézményéből érkeztek kutatók, oktatók és PhD hallgatók, így az esemény kiváló lehetőséget biztosított a kapcsolatépítésre, új együttműködések és kutatási kooperációk megteremtésére. A jelenlévők a közel egy hétig tartó konferencia változatos programjain vehettek részt, többek között doktori kollokviumon, több mint 100 szekcióelőadáson és poszter-prezentációkon, ahol a marketing szakma legkülönbözőbb területein zajló aktuális kutatásokkal és eredményekkel ismerkedhettek meg, érintve a fogyasztói magatartás aspektusait, a digitális marketingkommunikációt, a társadalmi felelősségvállalást, a turizmusmarketinget, valamint az innovatív megoldásokat és termékfejlesztést.

 

A tudományos programok mellett kötetlen szórakozási lehetőséget is biztosított a szervezőbizottság, mint például folyami hajókázás, sörkóstoló, vezetett városnézés, valamint a hét elején állófogadással, a konferencia utolsó napján pedig gálavacsorával vendégelték meg a résztvevőket.

 

Karunk PhD hallgatói is lehetőséget kaptak, hogy tudományos munkájukat ismertessék előadás keretében a Fogyasztói magatartás szekcióban, valamint poszter prezentáció keretében a Poszter szekcióban.


 poszter szekció gálavacsora


 előadás poszter szekció 2


„Hatalmas élmény volt egy ennyire neves és nagy tömeget megmozgató tudományos konferencián előadóként részt venni. Úgy érzem, hogy jelentős mértékben fejlesztette a prezentációs készségemet és sokat tanultam a jövőre nézve a visszajelzésekből. Nemzetközi ismertséggel és kapcsolatokkal tértünk haza, amelyek biztosan hasznunkra válnak a későbbiekben. Dánia gyönyörű szép, örülök, hogy eljuthattunk. Köszönjük szépen a Karnak, hogy lehetővé tette!” – Bundság Éva Szabina, 2. éves PhD hallgató

 

„Kifejezetten jó élmény volt az EMAC konferencián részt venni. Nagyon jó volt látni, hogy nemzetközi viszonylatban mekkora közösség a marketinges, továbbá hasznos visszajelzéseket és tanácsokat szereztünk a kutatásokhoz, előre haladáshoz. Igazán megérte ott lenni. – Török Réka Szabina, 2. éves PhD hallgató


"Nagyon hálás vagyok, hogy részt vehettem az EMAC konferencián. Olyan visszajelzéseket kaptam, amiket valóban fel fogok tudni használni további munkám során. Ezen kívül sikerült megismerkednem olyan kollégákkal a nemzetközi színtérről, akikkel reményeim szerint közös tanulmányokat írhatunk." - Ujházi Tamás, 4. éves PhD hallgató


A bemutatott tanulmányok címe és szerzői:

Bundság Éva Szabina: Sports consumer behaviour: Identifying specific segments of recreational cyclists (Consumer Behavior szekció)

Török Réka Szabina: Enhancing the memorable experience of Hungarian regional tourism among Chinese tourists (Tourism Marketing poszter szekció)

Ujházi Tamás: Users’ preferences towards autonomous vehicles after actual test ride (Innovation Management & New Product Development poszter szekció)

 

 

 

 

 

 

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

GTK Nyilt nap weblap 2023 dec

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara szeretettel meghívja az érdeklődő diákokat és szüleiket a kari Nyílt Napra 2023. december 18-án, amelyen megismerkedhetnek a 2024/2025-ös tanévben induló gazdasági képzéseinkkel.

Események

Rendezvénynaptár *