Bajmócy Zoltán előadása

Bajmócy Zoltán professzor előadása

Bajmócy Zoltán, a GTK professzora a BCSDH (Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért) „jövő vezetői” program keretében tartott előadást vállalati szakemberek részére.

Az innovációk és a fenntarthatóság viszonyáról beszélve kiemelte, hogy a technológiai újítások mindig valamely társadalmi vízióhoz illeszkednek. Ahhoz, hogy az innovációk a fenntarthatóság kapcsán a megoldás és ne a probléma részei legyenek elsősorban ezt a víziót kell újragondolni.

 

Bemutatta továbbá az innovációk kapcsán jelentkező lehetséges csapdákat: a visszapattanó hatást (amikor az egy termékre jutó szennyezés csökkentését túlkompenzálja a növekvő termelésből eredő többlet-szennyezés, például a légiközlekedés széndioxid kibocsátása kapcsán); vagy a problémaáthelyezést (amikor a problémát csak látszólag oldjuk meg, és valójában a szennyezést máshova helyezzük, például az elektromos autózás, vagy a „bio-üzemanyagok” esetén).

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Szlogen verseny weboldal

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara fennállásának 25., a szegedi közgazdászképzés 30. évfordulóját ünnepelve jubileumi évre szóló szlogen tervező pályázatot hirdet a kar mindenkori hallgatói számára.

Események

Rendezvénynaptár *