WSET 8 hallgato szerezte meg

Globálisan elismert borismereti végzettséget szerzett 8 Turizmus-vendéglátás szakos hallgató

A Turizmus-vendéglátás szakos hallgatók az angol nyelvű tanrendi kurzus keretein belül a WSET Level 2 Award in Wines globálisan elismert középfokú borismereti végzettséget szerezhetnek.

A tavaszi félév során 8 Turizmus-vendéglátás szakos hallgató szerezte meg sikeresen a legelismertebb globális borismereti vizsga középfokát.

 

A WSET (Wine and Spirit Education Trust) oktatási rendszere nemzetközileg elismert és 70 országban akkreditált képzést biztosít a borok, szeszes italok és szakék területén. Az SZTE Gazdaságtudományi Kar számára nagy megtiszteltetés és öröm, hogy a CEWI Boriskola és a Kar között kialakult együttműködésnek köszönhetően a WSET kimagaslóan neves és piacképes középfokú képesítését tudja nyújtani a közgazdász hallgatóknak az alapképzés keretein belül.

A kvalifikáció megszerzéséhez szükséges képzés lebonyolítása a CEWI Boriskola (Central European Wine Institute) közreműködésével valósul meg, amely itthon a legismertebb borismereti képzésekkel foglalkozó intézménynek tekinthető. Az intézmény alapítója és vezetője, Horkay András Dip WSET a tananyag átadása során megismerteti a hallgatókkal a világ meghatározó szőlőfajtáit, valamint az azokhoz kapcsolódó borstílusokat és borvidékeket. A tematika között szerepel többek között a Chardonnay, Pinot Noir és a Cabernet Sauvignon, Merlot fajták és az azokból készült borok főbb stílus jegyeinek áttekintése. A tanfolyam nemzetközi vizsgával zárul, a vizsgasort a WSET Londoni központjában állítják össze és a javítás is ott zajlik. Sikeres vizsga esetén a hallgatók a WSET L2 in Wine Cerificate-t kapják.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

GTK Nyilt nap weblap 2023 dec

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara szeretettel meghívja az érdeklődő diákokat és szüleiket a kari Nyílt Napra 2023. december 18-án, amelyen megismerkedhetnek a 2024/2025-ös tanévben induló gazdasági képzéseinkkel.

Események

Rendezvénynaptár *