Gyarlatogatas conti weblap

Hallgatóink a makói ContiTech-nél jártak

Gyárlátogatásokon vehettek részt Karunk Business Administration and Management alapszakos, valamint az International Economics and Business mesterszakos hallgatók.

A két csoport november 15-én és 16-án látogatott el Makóra, a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft-hez, ahol a vállalat nevében Karunk volt hallgatói tartottak számukra izgalmas előadásokat, és természetesen feltehették kérdéseiket a céggel, valamint az elhangzottakkal kapcsolatban. Vadkerti Luca HR, Boros Rita Lean Management, míg Harmath Zoltán a kontrolling területét képviselte.

A BAM-os hallgatóink megismerkedhettek a vállalat üzleti tevékenységével és működésével, valamint a HR kérdések tekintetében is hasznos információkkal gazdagodtak. Az INEB képzésről érkezettek pedig részt vehettek egy gyárlátogatáson, valamint pénzügyes és HR-s beszámolókat hallgathattak meg a ContiTech munkatársaitól. Hallgatóinkat lenyűgözte a gyár felszereltsége és modernitása, valamint többen is kiemelték előnyként a vállalat nemzetköziességét.

 

A Continental egy vezető német autóipari konszern, amely autógumik, fékrendszerek, autóbiztonsági berendezések, és egyéb autó- és szállítmányozás-ipari alkatrészek gyártására specializálódott.

A ContiTech makói telephelye 1995-től elégíti ki az autóipari vevők igényeit. Cégüket 2004-ben vásárolta fel a Continental AG, azóta a vállalat Csongrád – Csanád vármegye egyik legnagyobb munkáltatójává nőtte ki magát. Fő profiluk a hűtő-fűtő csövek gyártása és szerelése.

 

A kirándulás sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy hallgatóink ilyen ismeretekkel és élményekkel gazdagodtak:

„A HR-es munkatárs nagyon jó tippeket adod nekünk, azzal kapcsolatban, hogy hogyan írjunk jó önéletrajzot, illetve a gyakornoki pozíciók jó kihasználásáról is beszélt nekünk, kihangsúlyozta, hogy ezek milyen jó lehetőségek.”

„Meglepett, hogy foglalkoznak a dolgozók mentális egészségével. Fontosnak tartom nagyon, hogy erre minden munkaadó odafigyeljen. Kellemes meglepetés volt.”

„Tetszett, hogy magas volt a női dolgozók száma, jó látni, hogy több lehetősége van itt a nőknek.”

„Nagyon tetszett maga a gyár és hasznosak voltak a tippek a megfelelő önéletrajz írásával kapcsolatban.”

 

Köszönjük szépen a szervezőknek, a támogató szervezőknek, Masa Barbarának, Zákány Mónikának és oktatóknak, Kürtösi Zsófiának és Megyeri Eszternek, hogy ilyen izgalmas és érdekes programokat biztosítottak külföldi hallgatóink számára!