ecocamp 2023

10. EcoCamp táborát szervezte meg a Gazdaságtudományi Kar

2023. július 24 és 29 között lezajlott az Ecocamp, a GTK tehetséggondozó táborának 10. jubileumi alkalma, amelyen 13 város 25 középiskolájának 43 diákja vett részt.

A tábor során a diákok szakmai és szabadidős programokon keresztül ismerkedhettek meg a GTK-val, az egyetemi élettel. Hétfőn csapatépítő tréningen vettek részt a Junior Achievement Magyarország szervezésében, ezután bemutatkoztak a hallgatói szervezetek. Kedden és szerdán egy-egy, a szakjainkhoz tartozó előadáson ismerkedtek meg azzal, mivel is foglalkozik a Kar, emellett a marketinges csapat összefoglalta képzési portfóliót, és megismertette a fiatalokat a Karral.

ecocamp 2023 kép2ecocamp 2023 kép3


A szerdai napot bográcsozással zártuk az Eko Parkban, amivel egy időben a felsőoktatási felvételi ponthatárokat is kihirdették. A GTK-ra idén felvételt nyert 837 hallgatóból két fő táborozóink közül került ki. Csütörtökön a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egész napos foglalkozásain az adózás rejtelmeivel, a szellemi tulajdonjoggal és hamis termékekkel, a röszkei határátkelőnél szolgálatot végző kutyákkal és a MERKUR Bevetési Egység tevékenységével testközelből is megismerkedhettek.

Végül este a tábor egyik fő helyszínéül szolgáló Móra Ferenc Kollégium vetélkedőjén mérettettek meg egymás ellen a csapatok. Pénteken a tábor zárásaként szakmai kiránduláson vettek részt a diákok a makói Contitech-nél, majd egy csobbanással pihenték ki a hét fáradalmai a Hagymatikumban. A pénteki záróünnepségen vendégünk volt Dr. Kovács Péter dékán úr és Sápi Ákos, a tábor egykori alapítói.


Köszönjük mindenkinek a közreműködést!


ecocamp 2023 kép4ecocamp 2023 kép5ecocamp 2023 kép6ecocamp 2023 kép7ecocamp 2023 kép8

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

GTK Nyilt nap weblap 2023 dec

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara szeretettel meghívja az érdeklődő diákokat és szüleiket a kari Nyílt Napra 2023. december 18-án, amelyen megismerkedhetnek a 2024/2025-ös tanévben induló gazdasági képzéseinkkel.

Események

Rendezvénynaptár *