Bezár

SZTE GTK Hírarchívum

Kirándulás a TV szakos hallgatóknak

Ismét szakmai tanulmányúton vettek részt a Turizmus-vendéglátás alapszak hallgatói

Ismét szakmai tanulmányúton vettek részt a Turizmus-vendéglátás alapszak hallgatói

2022. december 01.
1 perc

Falusi turizmus tárgy keretében november 18-án a hallgatók két falusi vendégfogadással foglalkozó szállásadót kerestek fel Dr. Glózik Klára, a kurzus oktatójának kíséretében Ásotthalmon.

A település alpolgármestere, Fackelmann István fogadta a csoportot a Tömörkény-házban, amely egy kulturális élményhelyszín. Tisztaszobájában a két világháború közötti paraszti életforma tárgyi emlékeivel ismerkedhettek meg a hallgatók, illetve a község életébe kaptak bepillantást.


Ezen kívül látogatást tett a csoport a Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban, ahol érdekes tárlatvezetés során betekintést kaptak az iskola történetébe, valamint a vadgazdálkodásról és a vadászturizmusról is képet alkothattak. A Rúzsa-fa Vendégház, valamint a Majoros Tanya valódi, kézzel fogható élményt nyújtott a hallgatók számára. Köszönet a tulajdonosoknak, Naszradi Edit és Majoros Zsuzsa dr.-nak a szívélyes vendéglátásért és szakmai bemutatóért, valamint a FATOSZ-nak a szervezésben nyújtott segítségéért.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek