Bezár

SZTE GTK Hírarchívum

Keresztféléves felvételi eljárás

Lépj szintet, legyél a szakma mestere! - Keresztféléves jelentkezési eljárás

Lépj szintet, legyél a szakma mestere! - Keresztféléves jelentkezési eljárás

2021. október 08.
3 perc

Jelentkezz november 15-ig a februárban induló MESTERKÉPZÉSEINK egyikére és szerezz piacképes képesítést nálunk!

Folytatnád közgazdász tanulmányaidat és elmélyítenéd tudásodat? Esetleg más területen szereztél alapszakos diplomát, ezért most azt szeretnéd megtudni mivel foglalkozik egy közgazdász? Jelentkezz a Gazdaságtudományi Karon indított mesterképzésekre akár jogász, mérnöki, bölcsész, tanári vagy természettudományi végzettséggel!


A 2021/2022-es tanévben, az SZTE GTK-n az alábbi keresztféléves mesterképzésekre jelentkezhetsz:


Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás szak (angol nyelven)INEB MSc
A tanulók külföldi hallgatókkal közösen vesznek részt a képzésen, ahol a gazdasági, pénzügyi, marketing és menedzsment kérdéseket nemzetközi összefüggésben és környezetben sajátítják el. Emellett kiemelt hangsúlyt fektet a képzés a nemzetközi üzleti környezet társadalmi, kulturális és vallási vonatkozásainak elemzésére, a nemzetközi üzleti stratégiák kidolgozására, valamint tárgyalási technikák aktív és hatékony alkalmazására idegen nyelven. Mindemellett Double Degree program keretében a két éves képzési idő alatt, nem csak a hazai, hanem az általad választott külföldi partneregyetem diplomáját is megszerezheted.



Marketing mesterképzési szak Marketing MSc
Elsősorban a vállalati értékalkotással és stratégia kialakításával, a piaci jelenségek elemzési technikáival, marketing kampányokkal és tervek kidolgozásával, továbbá egyes marketing-részterületekkel (termékfejlesztés, reklám, értékesítés, személyes eladás, árkialakítás) bővül tudásod. Emellett pedig kiemelt hangsúlyt fektet a képzés a vállalati partnerekkel való együttműködésre és ez által a projekt jellegű feladatokra, valamint a marketingkutatás gyakorlati elsajátítására. A képzésen Nemzetközi marketing és E-business ismereteket is elsajátíthasz, amelyről diplomád mellé tanúsítványt is kaphatsz. 


nzügy mesterképzési szak Pénzügy MSc
A tanulók ismeretei többek között a vállalatok elemző, döntéselőkészítő és döntéshozatalai tevékenységének megismerésével, a pénz- és tőkepiacok működésével, a tőkepiaci tranzakciók kezelésével és irányításával, beruházások tervezésével, kockázatelemzéssel, valamint pénzintézetek, költségvetési intézmények és országos hatáskörű irányító szervezetek pénzügyi elemzői és döntéselőkészítői ismeretekkel bővülnek. A duális képzésnek köszönhetően az elméletben elsajátítottakat vállalati partnereinknél a gyakorlatban is azonnal alkalmazhatod.


Vállalkozásfejlesztés mesterszakVállalkozásfejlesztés MSc

A tanulók ismeretei a vállalatfejlesztési innovatív módszerek alkalmazásával, újonnan induló vállalkozások problémáinak azonosításával és ezen problémák eredményes kezelésével, üzleti kommunikációs és tárgyalási technikák aktív és hatékony alkalmazásával, a gazdálkodás fő kérdéseiben hiányos információk mellett is megbízható eligazodással, valamint a vállalati gazdálkodás összefüggésrendszerének és kölcsönhatásainak felismerésével bővülnek. A naprakész tudás biztosítása érdekében félévről-félévre új kurzusokkal és oktatókkal színesitjük a képzést. A képzésen Stratégiai Management ismereteket is elsajátíthasz, amelyről diplomád mellé tanúsítványt is kaphatsz. 


Előfeltételek:
Ahhoz, hogy jelentkezni tudj a februárban induló képzéseink egyikére, legkésőbb 2022 januárjáig diplomát kell szerezz egy alap- vagy egy osztatlan képzésen.
Az egyes mesterszakok belépési követelményeiről, a felvételiről és a felvételi pontok számításáról bővebb tájékoztatást találsz itt.
A jelentkezés menetéről, a benyújtandó dokumentumokról további információt találsz itt.


Jelentkezés menete:
Jelentkezni a Felvi oldalán, az e-felvételi rendszeren keresztül tudtok 2021. november 15-ig. A jelentkezési időszak kezdete 2021. október 15.

Határidők (később kerül meghatározásra)

A jelentkezés határideje 2021. november 15.
Az esetleges kiegészítő eljárási díj befizetésének határideje

A jelentkezés hitelesítésének határideje

Felvételi beszélgetés

Dokumentumpótlási határidő

Ponthatárok várható kihirdetése


További részleketért látogass el az SZTE GTK Felvételi weboldalára!



 


Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek