ELI látogatás

Ellátogattak az ELI-ALPS-ba a Marketing mesterképzéses hallgatóink

Karunkon kiemelt hangsúlyt fordítunk a gyakorlatorientált oktatásra, éppen ezért számos kurzusunkon biztosítunk lehetőséget a hallgatóknak, hogy egy vállalat működésébe betekintést nyerjenek.

A Marketing mesterképzés hallgatói a Marketing-Menedzsment tantárgy keretein belül minden félévben egy, a hallgatók által választott céget látogatnak meg. Idén ősszel Dr. Szeri István, a kurzus oktatója, a tanulók kérésére a szegedi központú ELI-ALPS Lézeres Kutatóintézet látogatását szervezte meg.


ELI


Mikor megérkeztünk reggel, minden dolgozó nagyon szívélyesen fogadott minket. Az első program egy prezentáció volt, ahol megismerhettük a cég megalakulását és tevékenységét. Rengeteg izgalmas dolgot tudtunk meg a kutatóintézet működéséről, emellett olyan részletes és érthető előadást kaptunk, hogy a végén meg tudtuk mondani mi az az attoszekundum vagy fényimpulzus. Sikerült megismernünk az intézetben található lézerek működési mechanizmusát és kutatási területeket is. Igazán elképesztő volt szembesülni azzal, hogy mennyi hasznos kutatás zajlik a városban, ahol tanulunk. Nemzetközi szinten segíti a kutatók munkáját ez a labor és másik két vállalata Csehországban és Romániában is publikációkkal és lézerek biztosításával. A lehetséges alkalmazási területek között szerepel többek között az orvosbiológia, a kémia, az éghajlattan, az energetika, anyagtudományi fejlesztések és még számos terület.


ELI2


Az ELI (Extreme Light Infrastructure) szegedi intézményéhez tartoznak az Attoszekundumos Fényimpulzus Források (ALPS). Másik két központ Csehországban és Romániában található. Ezek a központok abból a célból jöttek létre, hogy hozzáférhetővé tegye a berendezéseket a nemzetközi tudományos közösség különböző felhasználói csoportjai számára. A létesítmény küldetésének másik fő eleme a nagy csúcsintenzitású és nagy átlagteljesítményű lézerek tudományos és technológiai fejlesztésének elősegítése.


Többek között ez is nagy előnye a mesterképzésnek, hogy lehetőségünk nyílik megismerkedni ennyi területtel, vállalattal, és új, gyakorlati ismeretekre tehetünk szert, amelyet tudunk majd kamatoztatni a munkahelyünkön is. Annak, aki szeretné elmélyíteni és szélesíteni szakmai tudását, mindenképpen ajánlom valamelyik mesterképzésre való jelentkezést! :) - osztotta meg velünk beszámolóját Berki Bianka, második féléves hallgató a mesterképzésen.