Együtt a turizmusért-vendéglátásért!

Az SZTE GTK egy közös videóval hívja fel a figyelmet a járványhelyzetet átélt szegedi vendéglátósokra

Együtt a turizmusban-vendéglátásban, együtt a turizmusért-vendéglátásért! című videóban szólítja meg az SZTE GTK a szegedi turizmusban és vendéglátásban dolgozókat, hogy meséljenek érzéseikről, tapasztalataikról az elmúlt egy évet illetően, és arról, hogyan és milyen lépések mentén próbálták átvészelni ezt az időszakot.

A kialakult helyzet nem csak egészségügyi, de gazdasági szempontból is mély sebeket ejtett rajtunk. Vannak olyan szereplők és területek, amelyek még inkább érzik ennek hatását, ilyen például a turizmus és vendéglátás ágazata, amely talán az egyik legnagyobb elszenvedője a járványhelyzetnek. Az SZTE Gazdaságtudományi Kara fontosnak vélte, hogy megszólítsa az érintett szereplőket, akik segítségével egyrészt szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy ezek a vendéglátóegységek milyen nehéz helyzetbe kerültek, másrészt, hogy a hallgatóknak és a felvételizőknek, vagyis a leendő szakembereknek megmutassa, hogyan lehet egy válsághelyzetet megfelelően kezelni.

A videóban megosztja gondolatait Szabó Mihály, aki a 2020. szeptemberében indított Turizmus-vendéglátás alapszakon oktat szálloda-és szállásismereteket, valamint a Hunguest Hotel Forrás és Napfényfürdő Aquapolis igazgatója, Talmácsi Ádám, az A2 Gastro Caffé üzletvezetője és társtulajdonosa, Lőrincz Anikó, a Szivárvány Panzió tulajdonosa és ügyvezetője, valamint Dékány Gergely, az Antique Cafe&Tea jelenlegi üzemeltetője. Zárásképpen két turizmus alapszakon tanuló hallgató buzdítja kitartásra a szakembereket, a hallgatótársakat.

A szereplők személyes történeteiből kiderül többek között, hogy mi történt az alkalmazottakkal, milyen újításokat vezettek be a működéshez, mikor és miért döntöttek a bezárás mellett, hogyan próbáltak tartalékolni, és mit várnak az elkövetkezendő időszaktól. A szegedi vendéglátósok hangsúlyozták, hogy bár nagyon nehéz éven vannak túl, mégis új lendülettel és ötletekkel várják a vendégeket. Mindenkit arra biztatnak, hogy tartson ki, hiszen ez a szakma rengeteg szépséget és lehetőséget rejt annak, aki ezt szívvel-lélekkel tudja csinálni, és azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a turizmus mindig is volt, van és lesz!

Köszönjük a videóban szereplőknek a közreműködést és a kitartást!
Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Pénzügyi jogi akadémia

Banki, pénzügyi tanfolyamok kedvezményes áron közgazdász hallgatók számára!

Események

Rendezvénynaptár *