Bezár

SZTE GTK Hírarchívum

EUGLOH Summer School

Nemzetközi nyári egyetemet rendezett a Szegedi Tudományegyetem

Nemzetközi nyári egyetemet rendezett a Szegedi Tudományegyetem

2020. július 22.
2 perc

Nem csak az oktatás, hanem a tudományos tevékenység is online kereteken belül folytatódott az SZTE-n. A felsőoktatási intézmény szervezésében július 6. és 10. között valósult meg a EUGLOH Summer School, amely a Biomedicinális adatfeldolgozást és a COVID-19 járványhelyzet globális vonatkozását helyezte a középpontba.

Az SZTE közel egy éve a European University Alliance for Global Health (EUGLOH) szövetség tagja négy másik nemzetközi egyetemmel együtt, melynek elsődleges célja, hogy az Európai Unión belül egy újfajta egyetemi struktúrát alakítsanak ki, elősegítsék az intézmények közötti mobilitást és a hallgatóknak lehetősége nyíljon bármely partneregyetem oktatásába becsatlakozni.

Az egyhetes EUGLOH Summer School során, az öt együttműködő felsőoktatási intézmény oktatói és kollégái virtuálisan találkoztak Szegeden, annak érdekében, hogy megvitassák a biomedicinális adatfeldolgozás, a mesterséges intelligencia és gépi tanulás, valamint a COVID-19 járvány globális vonatkozásait. A program nem csak a szakértők, hanem a téma iránt érdeklődők számára is nyitott volt.

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Karunk egyik oktatója, Dr. Pelle Anita is részt vett az eseményen, a társadalomtudományi terület egyedüli képviselőjeként. Előadásában megismerkedhetünk a különböző „fekete hattyú események”, mint a 2008/2009-es pénzügyi válság vagy a COVID-19 járványhelyzet hatásaival az Európai Unió gazdaságára, többek között az EU országainak válság előtti és utáni GDP megoszlása, valamint a tagállamok nemzetközi árukereskedelmének a pandémia folytán való alakulása mentén. Eredményeinek Kelet-Közép Európa fókuszú vonatkozásait június végén, a kőszegi 25th International Summer University-n is bemutatta, amelyet idén szintén az online térben bonyolítottak le.

Előadásait megtekinthetik:

Pelle Anita Ágnes Dr. online előadás

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek