Az SZTE egyedüli magyar intézményként a legjobbak között a Times Higher Education rangsora szerint

A Times Higher Education (THE) 2019-ben indított először rangsort, amely keretében a felsőoktatási intézményeket gazdasági, társadalmi és felelősségvállalás szempontjából értékelte. Az értékelést az ENSZ által megfogalmazott 17 Fenntartható Fejlődési Cél alapján végezték el, így nemzetközi szinten is konszenzusos mérőrendszert alkalmaztak.

Az SZTE az egyetlen olyan magyar intézmény, amely a THE friss listáján szerepel, mind a 17 mért területen a legjobbak közé került, így kiemelkedő eredményt tudhat magának. A 2020-as rangsor összesített listáján a 101-200. helyre sorolták a felsőoktatási intézményünket, ami a legjobb 13%-ba való tartozást jelenti, az induló 767 egyetem körében. Kimagaslónak számítanak többek között azon tevékenységek, amelyek a szegénység felszámolására és az éhezés megszüntetésére törekednek, valamint az egyenlőtlenségek csökkentését vagy a vízi közösségek megóvását tűzik ki célul.

Az SZTE Gazdaságtudományi Kar közössége szintén töretlen munkával igyekezett hozzájárulni ehhez az eredményhez. Dr. Majó-Petri Zoltán és Gyarmati László aktív részvétele a Zöld Egyetemért projektben, Dr. habil. Bajmócy Zoltán, Dr. habil. Málovics György, Méreiné Berki Boglárka, Juhász Judit, Dr. Gébert Judit és Mihók Barbara tevékenysége a szegénység, a szegregáció és az éhezés felszámolása érdekében, valamint mindazok, akik a Karon a minőségi oktatás, a felelős innováció és egyéb értékelt területen kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, támogatták a siker elérését. A GTK az ilyen jellegű törekvések megvalósításához minden esetben támogató közeget biztosít.

Az egyes területeken elért helyezések részletesen az alábbi linken megtekinthetők:
https://u-szeged.hu/sztehirek/2020-aprilis/legjobb-magyar-egyetem?objectParentFolderId=19396

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Balogh Petya

Ebben a félévben ismét ellátogat hozzánk egy cápa, akit 3 szó jellemez leginkább: startupper, angyalbefektető, mentor. Ő pedig nem más, mint Balogh Petya!