Bezár

SZTE GTK Hírarchívum

Az SZTE Őszi Állásbörze Felkészítő Napok előadásai és képzései

Az SZTE Őszi Állásbörze Felkészítő Napok előadásai és képzései

2019. szeptember 23.
3 perc

Október 1-7.

2019 őszén október 1-jének délutánján előadásokkal indul a börzét megelőző programsorozat a TIK Kiállítói Terében. 16 órától a „Mondd, te kit választanál?” című előadás során az érdeklődők arra kaphatnak választ, hogy ki számít jó jelöltnek a HR-es szemében a pályázatok előszűrésekor, mivel lehet jó pontokat szerezni interjúhelyzetben, illetve, hogy a munkáltatók milyen egyéb szempontokat tartanak fontosnak a kiválasztás további lépcsőin. A következő előadás a motiváció kérdését járja körbe, hozzásegítve minket ahhoz, hogy ránézzünk saját mozgatórugóinkra, céljainkra és a kijelölt irányok megvalósításához vezető útra. Végül 18-19-ig különleges műfaji elemmel színesítettük a programot: a szegedi slam poetry csapata a pályaválasztás, a kapunyitási pánik, az állásinterjúk, a „hogyan fogsz ebből megélni” problémáját, a feladhatatlan álmok történeteit fogalmazza meg kellő öniróniával és őszinteséggel, kis ízelítőt adva arról is, hogy milyen érzéseket kelthet bennünk a munkaerőpiaccal való találkozás.

Október 2-án, 3-án és 7-én személyes tanácsadások keretében négy témát ajánlunk meg: a jelentkezők segítséget kapnak a pályatervezéshez és a reális álmok szövögetéséhez, a tartalmi és formai szempontból is megnyerő önéletrajz összeállításához. Stíluskommunikációs tanácsadás keretében közelebb kerülhetnek a személyiségükhöz illő stílus megtalálásához és végül az interjúalany szerepébe bújhatnak, előzetes élményt szerezhetnek az interjú menetéről, a várható interjúkérdésekről és saját felkészültségükről, tét nélkül, ugyanakkor hasznos visszajelzésekkel gazdagodva.

Október 4-én két workshopra is jelentkezhetnek az interakcióra vágyók: 9-13-ig a résztvevők játékos feladatokon keresztül fejthetik meg, hogy melyik MBTI személyiségtípusba tartoznak, míg 14-18-ig a tárgyalás- és érveléstechnikai workshopon pontosabb képet kapnak saját kommunikációs stílusukról és arról, hogyan lehet minél magasabb szinten együttműködni úgy, hogy ezzel párhuzamosan a saját elképzeléseiket is érvényesítik.

A tanácsadásokra és workshopokra SZTE-s hallgatók jelentkezését várjuk a megadott szeptember 26-i határidőig. A részletes programok és a jelentkezési lap az SZTE Őszi Állásbörze és Felkészítő Napok Facebook esemény alatt érhető el. A részvétel térítésmentes, a helyek feltöltése a jelentkezési sorrend alapján történik. Az előadások szélesebb közönség számára is nyitottak, várjuk mindazokat az érdeklődőket, alumnikat, akik kíváncsiságát felkeltette valamelyik téma, aktualitása van számukra!

Több mint 60 kiállító vesz részt az SZTE Őszi Állásbörzén

2019. október 8-án, kedden 10-kor veszi kezdetét az SZTE Őszi Állásbörze a Karrier Iroda szervezésében. Az eseményre az egyetem gyakornoki helyet kereső hallgatóit, leendő frissdiplomásait és minden olyan már szakmai tapasztalattal rendelkező érdeklődőt várnak, aki kíváncsi arra, hogy jelenleg milyen nyitott pozíciókat kínálnak a munkáltatók. A régió legnagyobb álláskeresési fórumának ismét az egyetem központi helyszíne, a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Átriuma ad otthont.

A több mint 60 kiállító között regionális cégek, az ország legnagyobb multinacionális és hazai vállalatai, munkaerő-közvetítők és egyéb szolgáltatók egyaránt megtalálhatók. A céges képviselők személyesen tájékoztatják a látogatókat a kínált pozíciók jellegzetességeiről, elvárásokról, a jövőben várható gyakornoki- és munkalehetőségekről! Az állásbörze hangulatos helyszíne egyéb kísérő programoknak is helyet ad.

További információk az SZTE Őszi Állásbörze programokról és a kiállítókról a www.sztekarrier.hu oldalon, illetve a rendezvény Facebook eseményében érhetőek el.

A programok kapcsán kereshető:

  • SZTE Őszi Állásbörze Felkészítő Napok és kísérő programok - Fazekas Melinda, SZTE Karrier Iroda, szakmai vezető, 62/546-680
  • SZTE Őszi Állásbörze kiállítók – Kiss Annamária, SZTE Karrier Iroda, rendezvényszervező, 30/228-6566

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek