Bezár

SZTE GTK Hírarchívum

Kutatók Éjszakája a Gazdaságtudományi Karon | 2019. szeptember 27.

Kutatók Éjszakája a Gazdaságtudományi Karon | 2019. szeptember 27.

2019. szeptember 20.
3 perc

A Gazdaságtudományi Kar ismét kitárja kapuit, interaktív előadásokkal és programokkal várjuk a gazdaságtudományi kutatások iránt érdeklődőket 2019. szeptember 27-én a Kutatók éjszakája keretében.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara minden évben csatlakozik a Kutatók Éjszakája országos programsorozathoz, amely lehetőséget bemutatni nagyobb nyilvánosság számára, hogyan lehet különböző gazdasági kérdéseket tudományos eszközökkel megvizsgálni. Az interaktív programok nem közgazdászoknak szólnak (habár szívesen látjuk őket is), hanem elsősorban olyan érdeklődőknek, akik szeretnének bepillantást nyerni egy közgazdaságtan tudományos eszköztárába.

Az elmúlt években kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy olyan témákon keresztül mutassuk be a gazdasági területen alkalmazott tudományos eszközöket, amelyek előzetes gazdasági ismeretek nélkül is könnyen érthetők és napjainkban aktuálisak. Így esett a választás néhány olyan témára, mint például a Pokémon Go-val kapcsolatos vélemények kutatására, a Marvel hősök közötti kapcsolatok elemzésére vagy akár a Csillagok háborúja rajongók vizsgálatára.

Fontosabb információk a programokkal kapcsolatban

A programok szabadon megtekinthetők, nem szükséges előzetes regisztráció. Viszont arra kérjük az érdeklődőket, hogy amennyiben nagyobb csoporttal (például középiskolások) érkeznének, akkor azt előzetesen jelezzék a szervezőknek:
Huszár Sándor, szervező (huszar.sandor@eco.u-szeged.hu)

A programok helyszíne:

Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar 6722 Szeged, Kálvária sgt. 1.

Programjainkat elsősorban a következő érdeklődőknek/csoportoknak ajánljuk:

  • általános és középiskolai tanulók / csoportok
  • családok
  • gazdaságtudományok iránt érdeklődők
  • más tudományos területek kutatói
  • egyetemi hallgatók
  • korábbi hallgatóink
  • vállalati szakemberek

A Gazdaságtudományi Kar 2019-es programja:

Statisztika a hétköznapokban - Hogyan modellezhetők mindennapi életünk egyes területei?

2019. szeptember 27. (péntek) 18:00-19:00

Kuruczleki Éva - Dr. Kazár Klára | Statisztikai és Demográfiai Tanszék

Az érdekes és mindennapjainkhoz kötődő témák tantermi órákon való alkalmazása kiemelt jelentőséggel bír. Hogyan lehet megfogható, hétköznapokhoz kapcsoló témákat a statisztika oktatásban alkalmazni?

Hallgatói esélyegyenlőség a Gazdaságtudományi Karon

2019. szeptember 27. (péntek) 17:00-18:00

Juhász Judit - Dr. habil Málovics György - Dr. habil Bajmócy Zoltán - Méreiné Berki Boglárka - Dr. Gébert Judit - Dr. Mihók Barbara | Gazdaságtudományi Kar Kutatóközpont

A program rövid előadások, interaktív fórumbeszélgetések, csoportos workshop foglalkozások segítségével járja körül a hallgatói esélyegyenlőség témakörét.

Színes, hangtalan világ

2019. szeptember 27. (péntek) 18:00-19:00

Dr. Gébert Judit - Dr. Mihók Barbara - Méreiné Berki Boglárka - Dr. habil Bajmócy Zoltán - Juhász Judit - Dr. habil Málovics György | Gazdaságtudományi Kar Kutatóközpont

Tudod, hogyan kommunikálhatsz egy hallássérült emberrel? Vajon minden hallássérült ember ismeri a jelbeszédet? Hogyan tanulnak a hallássérült gyerekek? - Az interaktív előadás során ezekre és ezekhez hasonló kérdésekre keressük a választ. A beszélgetést jelnyelvi tolmács fordítja. Az előadást követően megtanulhatod néhány alapvető jelnyelvi kifejezés használatát.

Teszteld a kutatói megérzéseidet! Te mi alapján vásárolsz... és mások?

2019. szeptember 27. (péntek) 19:00-20:00

Huszár Sándor | Üzleti Tudományok Intézete

Valóban csak az ár számít, vagy más tényezők is befolyásolják vásárlási döntéseinket? Az interaktív tudományos kvízjátékon - még ha 50 milliót nem is - de rengeteg tapasztalatot és betekintést lehet nyerni a fogyasztói döntéseket befolyásoló tényezők világába.

Marketinges szabadulószoba

2019. szeptember 27. (péntek) 18:00-21:00

SZTE Marketing Klub | hallgatói szervezet tagjai által tartott program

A program során a résztvevők a „szabadulószobákhoz” hasonló szituációval találkozhatnak, ahonnan csak úgy tudnak kijutni, ha egy rövid időre megpróbálnak marketinges szemmel tekinteni hétköznapi kérdésekre és azokat helyesen megoldják.

Biztos az ízlik jobban, ami jobb minőségű is?

2019. szeptember 27. (péntek) 18:00-21:00

Sikó Beáta – Újvári Aliz | demonstrátorjelöltek által tartott program

A vakteszt során az Üzleti Tudományok Intézetének demonstrátorjelöltjei azt vizsgálják, hogy különböző ételek megkóstolása esetén valóban kedvezőbb értékelést kapnak-e a drágább, (feltehetően) jobb minőségű ételek vagy az ízérzetünket erőseben befolyásolják a márkák és a termékek árai?

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek