Bezár

SZTE GTK Hírarchívum

102 közgazdász hallgató nyert ösztöndíjat a Gazdaságtudományi Karon

102 közgazdász hallgató nyert ösztöndíjat a Gazdaságtudományi Karon

2019. szeptember 17.
2 perc

2019/2020 első szemeszterében Karunk 15. alkalommal rendezte meg a mára már hagyománnyá vált Ösztöndíjátadó ünnepséget.

A pályázatok elbírálása alapján összesen 102 tehetséges hallgató részesül támogatásban, közülük négyen nemzetközi hallgatók, akik az angol nyelvű Business Administration and Management alapképzésen folytatják tanulmányaikat.

2019. szeptember 13-án 70 tehetséges és immáron ösztöndíjas hallgató vehette át oklevelét az átadón. Az évente kétszer megrendezett ünnepségen Karunk dékánja és a vállalati partnerek képviselői adják át elismerő oklevelüket a kiváló, szegedi közgazdászhallgatóknak. 2012 óta a Gazdaságtudományi Kar több mint 30 partnere csatlakozott a kezdeményezéshez, így a Kar és a vállalati partnerek támogatásával már több mint 1500 ösztöndíjat osztottak ki, melynek köszönhetően a hallgatók költségtérítési kötelezettségeik alól részben vagy teljes mértékben mentesülnek. Az idei félévben néhány vállalati ösztöndíjra az államilag támogatott képzésben résztvevő hallgatóknak is lehetőségük volt pályázatot benyújtani.

A szegedi közgazdászhallgatók számára létrehozott ösztöndíjrendszer a tanulmányi eredmény, a szociális háttér, a nyelvtudás és a versenyeredmények alapján jutalmazza a tehetséges egyetemistákat. Az ösztöndíjprogram nagykorúságát kiválóan jelzi, hogy mostanra a korábbi ösztöndíjasok is támogatást nyújtanak a hallgatók számára.

Az ünnepségen részt vett:

  • Dr. Kovács Péter, az SZTE GTK dékánja,
  • Dr. Badó Attila, az SZTE Tehetségpont Elnöke,
  • Dr. Schneider Klára, az Ökonómia Közhasznú Alapítvány alapító tagja,
  • Győri Judit és Bartha Szofi, az Epam Systems képviselői,
  • Hefkó Levente és Tot Attila, az IKRON Fejlesztő és Szolgáltató Kft. ügyvezetője és képviselője,
  • Farkas Laura, a PlazmaPont marketing munkatársa,
  • Holecska Krisztián, a Proko Travel marketing vezetője,
  • Knezevics Vikor, a British Petrol országigazgatója és egyben a szegedi központ vezetője és Kósa Éva, a BP üzleti HR partnere,
  • Tabajdi Gabriella, az SZTE Alma Mater képviselője.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek