Örökbefogadók napja – 2019. október 6.

A Gazdaságtudományi Kar Állatkerti szülői értekezleten vett részt 2019. október 6-án a Szegedi Vadasparkban.

Karunk február óta két barna medve testvérpár, Mici és Rozi büszke gazdájává vált, így nem is volt kérdés jelenlétünk.

A rendezvénnyel az ott élő állatok örökbefogadóinak, tiszteletbeli nevelőszüleinek mondott köszönetet a Vadaspark. A program 13 órakor vette kezdetét a Természetvédelmi Oktatóközpontban, ahol az ünnepélyes megnyitó mellett, a vezetőség kifejezte háláját minden nevelőszülő részére az egész éves támogatásért cserébe, valamint bemutatták az újonnan örökbefogadható állatokat.

Ezt követően különböző útvonalak bejárására volt lehetőség, melyeket a szervezők a meghívásra adott visszaigazolások, valamint az örökbefogadott állatok elhelyezkedése szerint alakítottak ki.

Mi, a többi nevelőszülővel együtt a Medveösvény bejáratánál vártunk túravezetőnkre, aki az Európai részleg elnevezésű útvonalon kísért végig bennünket, ahol ékszerteknőssel, szürke farkassal, fakó keselyűvel, szakállas bagollyal, vörös mókussal, valamint Micivel és Rozival is találkozhattunk.

Meglepetésünkre, a túravezető megengedte, hogy Micihez és Rozihoz közelebb menjünk és a rácson keresztül megetessük őket különböző finomságokkal, mint például almával, szőlővel és szilvával. A testvérpár boldogan közelített felénk és lelkesen várták a jutalom falatokat. Azt is megtudtuk, hogy a szőlő a kedvenc nassolni valójuk.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a Szegedi Vadaspark számára a szervezést és a feledhetetlen élményt, melyet a rendezvénynek köszönhetően kaptunk!

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Bajmócy Zoltán előadása

Bajmócy Zoltán, a GTK professzora a BCSDH (Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért) „jövő vezetői” program keretében tartott előadást vállalati szakemberek részére.