A következő tanévtől a francia IPAG Business School-ban tanulhatnak a Gazdaságtudományi Kar hallgatói

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara a francia IPAG Business Schoollal kötött szerződést. A kar hallgatóinak a jövőben lehetősége lesz arra, hogy csereprogramon keresztül a neves francia intézményben végezzék el tanulmányaikat és sajátítsák el a diplomához szükséges tudást.

Az IPAG Business School a Shanghai Ranking adatai szerint Franciaország harmadik legjobb üzleti iskolája. Az intézmény világszerte több mint 130 külföldi egyetemmel áll kapcsolatban csereprogram keretében, de ahogyan Bernard Terrany, a francia delegáció tagja és az IPAG fejlesztésért és nemzetközi kapcsolatokért felelős képviselője fogalmazott, „Magyarország még hiányzott a listáról”.

Dr. Kovács Péter, az SZTE Gazdaságtudományi Karának dékánja már januárban megállapodást kötött a francia egyetemmel, így a jelenlegi szerződéses aláírás egy újabb lépés volt a karok közötti együttműködés irányainak meghatározásában.

A csereprogram keretében az alap- és mesterszakos hallgatók mellett a kar oktatói, kutatói és adminisztratív munkatársai is lehetőséget kapnak a program nyújtotta lehetőségek kihasználására. Az együttműködés nemcsak az eddig meglévő szakokra, hanem a 2020/21-es tanévtől induló Turizmus-vendéglátás alapképzési szakra is kiterjed majd. Az új szakon tanuló hallgatók ugyanúgy részt vehetnek külföldi képzéseken, továbbá a szakmai gyakorlatukat is végezhetik Franciaországban.

Az együttműködés, bár azzal indul, nem csak cserekapcsolati és Erasmus lehetőségeket hoz magával. A távlati cél egy kettős diploma program kialakítása, amely során a hallgatók a Gazdaságtudományi Karon töltött képzési idejük alatt a külföldi partnerintézmény oklevelét is megszerezhetik majd.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Bajmócy Zoltán előadása

Bajmócy Zoltán, a GTK professzora a BCSDH (Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért) „jövő vezetői” program keretében tartott előadást vállalati szakemberek részére.