Diplomaosztó ünnepség a GTK-n

2019. január 17-én 77 új közgazdász jelölt diplomájára tett javaslatot a Gazdaságtudományi Kar ünnepi Kari Tanácsa. Az ünnepségen az alapképzéseket magyar és angol nyelven elvégzők kapták meg oklevelüket a Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi termében.

A diplomaosztó ünnepségen vette át a Pro Universitate-díjat Dr. Vilmányi Márton, a GTK korábbi dékánja. A Pro Universitate-díjat a Szegedi Tudományegyetem szenátusa azon személyeknek adományozza, akik az egyetemi oktatás, kutatás, egyetemvezetés és annak fejlesztése, valamint az egyetem hazai és nemzetközi intézményi, szakmai, gazdasági kapcsolatainak, együttműködésének kialakítása és ápolása, az egyetemi oktatás és kutatás háttérfeladatainak (szolgáltató és funkcionális szervezeti egységek feladatai) ellátása területén kiemelkedő érdemeket szereztek.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara 2017-ben alapította a GTK Kiemelkedő Partnere Díjat a kar céljainak megvalósítását, a szegedi gazdasági felsőoktatás fejlődésének előmozdítását támogató partnerei elismerésére. A GTK Kari Tanácsa az elismerést a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának adományozta. A diplomaosztó ünnepségen Dr. Tráserné Oláh Zsuzsanna a kamara titkár asszonya, Nemesi Pál elnök úr és Dr. Szeri István tiszteletbeli elnök úr vette át a díjat.

Dr. Kovács Péter dékán köszönetet mondott a hallgatók támogatásáért a családtagoknak, a középiskolai tanároknak, és az ösztöndíj-alapító partnereknek. A diplomát átvevő közgazdászok közül 41-en élvezhették az ösztöndíjprogram támogatását. A dékán ünnepi beszédében kiemelte: „A karra mindig is jellemző volt a modern szemlélet, az innováció. Például az egyetemen belül csak a GTK-n találunk távoktatási képzési formát, országosan is egyedülálló kezdeményezés volt a vállalati ösztöndíjrendszer megalapítása. A mindennapjainkba belopja magát a gamifikáció, a digitalizáció, partnereinkkel való együttműködés. Habár az elmúlt 25 évben számos váratlan kihívás, esemény is elért bennünket, ugyanakkor ezek is hozzájárultak a szervezet fejlődéséhez. Miért osztom meg ezt önökkel? Az itt töltött idő alatt többek között ezt a pozitív, építő hozzáállást, szemlélet módot próbáltuk átadni.” A frissen avatott közgazdászokat szeretettel várja alma materük a GTK jubileumi évének rendezvényeire.

A diplomaosztón készült képeket az SZTE Alma Mater honlapján (www.sztealmamater.hu) lehet majd elérni. A honlapron történő regisztráció és belépés után, a "GTK Diplomaosztó 2019. január" elnevezésű zárt csoportba kell jelentkezni, ahol elérhetőek lesznek az ünnepségen készült fotók.

Gratulálunk a frissen végzett hallgatóknak, és sok sikert kívánunk!