Bezár

SZTE GTK Hírarchívum

Rajzold újra a GTK-t

Rajzold újra a GTK-t

2018. október 21.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara fennállásának 20., a szegedi közgazdászképzés 25. évfordulóját ünnepelve jubileumi évre szóló logó tervező pályázatot hirdet a kar mindenkori hallgatói számára.

A logópályázat célja, hogy az elkészült logó jelentősen hozzájáruljon a 2019-es jubileum év kommunikációban történő kihangsúlyozásához, valamint megfelelő lehetőséget biztosítson közgazdász hallgatók számára, hogy az ötleteiket bemutathassák. Hiszünk abban, hogy a hallgatóink ismerik leginkább a szegedi közgazdászképzéshez illeszkedő értékeket, így érzéseiket hitelesen tudják vizuálisan is megjeleníteni a logóban.

A jubileumi évhez kapcsolódó logónak egyrészt tükröznie kell a Gazdaságtudományi Kar értékeit és identitását, másrészt pedig illeszkednie kell a kar hivatalos arculatához. (Az arculati kézikönyv a Dékáni Hivatal 212-es szobájában átvehető.)

A jubileumi évet a Gazdaságtudományi kar széles körben kívánja ünnepelni. Számos szakmai és szabadidős program valósul meg, amelyek során nem csak a kar hallgatói és munkatársai részvételére számítanak a szervezők. Kiemelt célcsoportot jelentenek a hallgatók és jelenlegi munkatársak mellett a kar korábbi hallgatói (alumni), valamint a vállalati partnerek, akik az elmúlt több mint két évtizedben jelentősen hozzájárultak nemcsak az oktatás színvonalának fejlesztéséhez, hanem az identitás és értékek formálásához is. Ezen szempontok mentén érdemes a logó megtervezésekor az alumni és vállalati kapcsolatok szerepét is figyelembe venni, vagy legalábbis ezen célcsoportok számára könnyen érthető üzenetet, koncepciót kidolgozni, valamint a szegedi közgazdász közösséghez való tartozást erősíteni.

A logót annak ismeretében érdemes megtervezni, hogy habár a közgazdaságtan egy magas presztízssel rendelkező tudományterület, a szegedi közgazdászképzés az egyik legfiatalabb kar a Szegedi Tudományegyetemen. Azonban a karon fiatal kora ellenére magas színvonalú oktató munka folyik fiatalos és közvetlen környezetben, amely immáron több mint két évtizedes múltra tekint vissza. A kar szoros kapcsolatot ápol korábbi hallgatóival és vállalati partnereivel, aminek köszönhetően rugalmas és hatékony kommunikáció jellemzi a közös együttműködéseket.

A pályázat során meghatároztunk néhány jellemző felhasználási területet, azonban örömmel fogadunk bármilyen ötletet az alábbiakon túl a logó felhasználására vonatkozóan:

  • nyomtatott kiadványok (szórólapok, plakátok)
  • online felületek (weboldal, social media felületek)
  • mozgóképes felületek

A pályázati anyagot kérjük elektronikusan benyújtani a https://www2.eco.u-szeged.hu/rajzold-ujra címen. Egy pályázó több pályaművel is részt vehet a pályázaton.

A benyújtandó dokumentációban szerepelnie kell a logó vizuális megjelenítésének. A logó elkészítése történhet széleskörűen használt kép formátumban (például .jpg vagy .png), de akik vektorgrafikus formában szeretnék benyújtani pályamunkájukat (például .eps, .ai, .pdf), természetesen arra is van lehetőségük. A győztes logó kiválasztását követően egy egyeztetés keretében elkészülnek azok az állományok, amelyek nyomdai és digitális felhasználásra alkalmasak lesznek.

A benyújtandó dokumentációnak két részből kell állnia:

  • a logó vizuális bemutatása,
  • szöveges leírás (tartalmaznia kell a logó bemutatását, értelmezését).

A beérkezett pályázatokat a GTK oktatóiból és grafikus szakemberekből álló bizottság értékeli.

A bíráló bizottság döntésével szemben fellebbezésnek nincs helye.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2018. november 9. dél

A pályázók kérdéseiket az alábbi elérhetőségen tehetik fel: osztondij@eco.u-szeged.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek