Bezár

SZTE GTK Hírarchívum

Diplomaosztó ünnepségek a GTK-n

Diplomaosztó ünnepségek a GTK-n

2018. július 11.
2 perc

2018. július 5-én, 234 új közgazdász jelölt diplomájára tett javaslatot a Gazdaságtudományi Kar ünnepi Kari Tanácsa. Délelőtt a mesterképzések és a szakirányú továbbképzési szakok hallgatói, valamint az angol nyelvű alap- és mesterképzések hallgatói vehették át diplomájukat. A délutáni ünnepségen az alapképzéseket és a felsőoktatási szakképzéseket befejezők kapták meg oklevelüket a Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi termében.

A 10 órakor kezdődő, kétnyelvű ünnepségen Széll Márta professzor asszony, a 14 órás rendezvényen Zakar Péter, a Szegedi Tudományegyetem rektorhelyettesei köszöntötték a hallgatókat és családtagjaikat. Hagyományosan a diplomaosztó ünnepségeken kerül sor a „Discipuli pro Universitate” Díj átadására. Az elismerést karonként olyan végzős hallgató kaphatja meg, aki többéves munkájával kiemelkedő eredményt ért el a hallgatói öntevékenység szervezésében és a tanulmányi követelmények teljesítésében. Idén Karádi Luca Sára és Rácz Tamás Attila érdemelte ki a díjat.

A diplomaosztó ünnepségen vette át a GTK Kiemelkedő Partnere Díjat Kiss Emőke, a ForArea Gazdaságfejlesztő Kft. ügyvezetője. A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara 2017-ben alapította a díjat a kar céljainak megvalósítását, a szegedi gazdasági felsőoktatás fejlődésének előmozdítását támogató partnerei elismerésére.

Dr. Kovács Péter dékán ünnepi beszédében kiemelte: „Amíg 15 éve a szegediek kétharmada nem tudta, hogy Szegeden van közgazdászképzés, ma már a kar a magyar gazdasági képzés egyik meghatározó képzőhelye, végzett hallgatóinkkal itthon, külföldön, az élet minden területén, különböző pozíciókban lehet találkozni.” A dékán megemlékezett arról is, hogy 25 éve indultak a gazdasági posztgraduális képzések, akkor még az Állam. és Jogtudományi Karon, és szinte napra pontosan 25 éve engedélyezték nappali tagozaton a gazdasági egyetemi és főiskolai képzések indítását. Kovács Péter köszönetet mondott a hallgatók tanulmányait segítő vállalatoknak, családtagoknak, pedagógus kollégáknak az együttműködésért. A hallgatókat a következő útravalóval bocsátotta el: „Legyenek aktív tagjai az egyetemi ALUMNI közösségnek! A jelen közgazdász generáció támogatta Önöket, kérem, segítsék a következő generációkat, illetve a kar közösségét visszajelzéseikkel, szakmai támogatásukkal, mentorálásukkal, akár jövőbeni ösztöndíj alapításukkal. Visszavárjuk önöket!

A diplomaosztón készült képeket az SZTE Alma Mater honlapján (www.sztealmamater.hu) lehet majd elérni. A honlapron történő regisztráció és belépés után, a "GTK Diplomaosztó 2018. január" elnevezésű zárt csoportba kell jelentkezni, ahol elérhetőek lesznek az ünnepségen készült fotók.

Gratulálunk a frissen végzett hallgatóknak, és sok sikert kívánunk!

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek