Bezár

SZTE GTK Hírarchívum

SZTE GTK - Ez a beszed Toastmasters

Prezilimpia - Versenyfelhívás

Prezilimpia - Versenyfelhívás

2018. február 23.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara, a szegedi Ezabeszéd Toastmasters Retorika Klub és az Ökonómia Közhasznú Alapítvány hagyományteremtő szándékkal 2018 tavaszán rendezi meg az első magyarországi PREZILIMPIA versenyt.

A PREZILIMPIA egy fantasztikus lehetőség, ahol a gazdaságtudományi képzésen részt vevő egyetemi hallgatók mérik össze prezentációs készségüket, a kari fordulók győztesei pedig az országos döntőben mérkőznek meg.

Nevezni a mobilitás és a közlekedés jövőjéről készített maximum 8 perces előadással lehet.

A közlekedés - habár folyamatos technikai innovációk kísérik - üzleti modelljében nem változott az elmúlt 100 évben: eddig elsősorban a robbanómotoros technológia, és a biztonsági rendszerek fejlesztése került a fókuszba, de ugyanúgy a kormányhoz ülünk az autókban, a buszokban és a kamionokban, mint a Ford T-Modellben.

Elképzelhető-e egy másfajta üzleti modell? Paradigmaváltás előtt állunk? Kell-e jogosítvány az autózáshoz? Milyen lesz a parkolási rendszer, ha az autónk önvezető? Lesz-e buszmegálló az önvezető buszoknál? Mikorra lesz több elektromos jármű az utakon, mint hagyományos? Mi lesz a taxis, a kamionsofőr és a villamosvezető szakmákkal? Egy-egy önvezető járműnek egy-egy tulajdonosa legyen? Az autóvásárlással szemben fenntartható alternatíva a bringázás, a közösségi közlekedés, vagy ezek tudatos kevert stratégiája?

Van véleményed? El mered mondani? Mi kíváncsian várjuk!

Jelentkezési határidő: 2018. március 6.
Jelentkezés módja: http://www2.eco.u-szeged.hu/prezilimpia
További információ: http://www.eco.u-szeged.hu/prezilimpia
prezilimpia@eco.u-szeged.hu

SŐT, ha SZTE GTK-s vagy, és most jelentkezel, egy előadással két prezentációs versenyen is részt vehetsz!

Válaszd a közlekedés jövője témát, és nevezz egyben a Prezilimpia mellett az SZTE Prezentációs Technikák Versenyére is. Így előadásoddal egyszerre hódíthatod meg a hazai gazdasági felsőoktatást és a Szegedi Tudományegyetemet!

Vagy válassz bármilyen tudományos témát, és nyerd meg az SZTE Prezentációs Technikák Versenyét! További információ: http://www.eco.u-szeged.hu/hirek-esemenyek/gtk-2018-februar/prezentacios-technikak

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek