Bezár

SZTE GTK Hírarchívum

Országos Városmarketing Verseny

Smart City koncepciók kreatívan

Smart City koncepciók kreatívan

2017. december 14.
2 perc

V. Országos Városmarketing Verseny: az SZTE-GTK hallgatói az országos döntőben

Az idén ötödik alkalommal megrendezett városmarketing versenyen több más csapat mellett marketing mesterszakos hallgatóként mi is részt vettünk. Egyike voltunk a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara színeiben induló csapatoknak. Az idei verseny témája a változó világ problémáinak aktualitásából adódóan egy adott város „Smart City” koncepciójának kialakítása volt. Csapatunk a versenyre nevező városok listájából Szentes várost kapta. A mi feladatunk az volt, hogy kialakítsunk egy, az adottságaira építő, megvalósítható, és a fejlődését elősegítő „Smart City” marketing koncepciót Szentes számára.

A versenyre tanári bíztatásra jelentkeztünk, amit ez úton is köszönünk Dr. Révész Balázsnak, mivel magunktól nem valószínű, hogy neki mertünk volna vágni a feladatnak. Pedig végiggondolva, kár lett volna elszalasztanunk a lehetőséget, hiszen rengeteg újat tanultunk az egész verseny során. Elmélyedtünk egy számunkra eddig kevésbé ismert témában, egészen új szituációban próbálhattuk ki magunkat, megismerve erősségeinket és gyengeségeinket. Mindezt úgy, hogy az elejétől a végéig egy csapatként erősítve egymást működtünk és dolgoztunk együtt.

Miután jelentkeztünk a versenyre, nem volt más dolgunk, mint ötletelni. Magára a projekt kidolgozására körülbelül másfél hónapunk volt, így a regisztráció után azonnal el is kezdtük a kutatómunkát. Meglepő volt számunkra, mennyire értékes település Szentes, mennyi lehetőség van benne, és valójában mennyire keveset is tudtunk róla eddig. Izgalmas volt látni, hogy mi minden rejlik egy nagyvárosnak nem mondható településen. Ennek függvényében igyekeztünk kidolgozni egy, a település lakóinak életszínvonalát javító, komplex javaslat- és ötletrendszert. Oly annyira beleéltük magunkat, hogy úgy kezeltük, mintha a „saját gyermekünk lenne”. Talán ötletünknek és a belé vetett bizalmunknak is volt köszönhető az, hogy a verseny első körös, regionális fordulójában sikerült elnyernünk a zsűri bizalmát, és így továbbjutni a Miskolcon megrendezett országos fordulóra. Sajnos a miskolci döntőben helyezést ugyan nem tudtunk elérni, de tapasztalatokkal mindenképp gazdagodtunk. Érdekes volt látni a témában kialakult különböző látásmódokat és megközelítéseket.

Azt tudjuk tanácsolni minden hallgatótársunk számára, hogy legyenek bátrak, higgyenek magukban, és legalább egyszer mindenképp vegyenek részt tanulmányaik során egy versenyen. Szükség van arra, hogy szélesítsük a látókörünket, kicsit feszegessük a határainkat, hogy lássuk mire is vagyunk valójában képesek, még akkor is, ha néha ehhez egy kis extra elszántság és bíztatás kell. Személyes példára hivatkozva mondhatom, olyan tapasztalatokkal, új tudással, kapcsolatokkal és barátokkal gazdagodhatnak, melyeket kár lenne elszalasztani.

Csapatunk: Kiss Viktória, Mucsi Tímea

Felkészítő tanár: Dr. Révész Balázs

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek