Bezár

SZTE GTK Hírarchívum

Legyél Te a jövő innovátora!

Legyél Te a jövő innovátora!

2015. február 11.
1 perc

Új irányok a vállalkozóvá válás elősegítésében az SZTE GTK-án.

Vállalkozástan a gyakorlatban

Elindult a Vállalkozástan a gyakorlatban című kurzus gyakorló vállalkozók részvételével. Konkrét problémák bemutatásával és megoldási kísérleteivel találkozhatnak a GTK-n újjáalakult Vállalkozásfejlesztés mesterszak hallgatói, akik csoportokat alkotva, csoportmunka keretében végzik el feladataikat.

A Vállalkozásfejlesztés mesterszak egyik legfontosabb célkitűzése, hogy minél inkább gyakorlati oktatással segítse elő a vállalkozói attitűd kialakulását és a hallgatók vállalkozóvá válását. Erre jó példa az „Vállalkozástan a gyakorlatban” c. kurzus.

A kurzus során két lehetőség kombinálódik:

 • egyrészt egy komplex feladat megoldása, amelyhez a félév fele kapcsolódik. Egy konkrét projektötlet dolgoznak ki a hallgatók olyan sorozatvállalkozók segítségével mint Csapó Gergely, Duda Ernő, Hajdú Szabolcs. Az utolsó előtti héten prezentálják a csapatok a megoldásaikat, (ez teszi ki a félévi teljesítmény 50%-át),
 • másrészt esetmegoldás: a hétről hétre meghívott előadók (többek között: Török Ildikó – Mozaik, Makra Zsolt – Alliance Jura-Hongrie Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.) bemutatnak egy témát, melyhez kötődően felvetnek egy problémát. A csapatok feladata, hogy kidolgozzák a megoldást, amelyet azonnal értékelnek.

Az első előadáson a Microsoft Imagine Cup II: helyezettje, a TEP csapata és Csapó Gergely sorozatvállalkozó tartott előadást.

 Vállalkozástan a gyakorlatban - Teljes

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

 • *
  máj
  14
  Kárász utcán megtekinthető május 14. és június 10. között
  08:00
  Kárász utcán megtekinthető május 14. és június 10. között
  08:00
 • *
  máj
  30
  SZTE GTK, bővebb információk a CooSpace GTK - TDK színtéren
  10:00 - 15:00
  SZTE GTK, bővebb információk a CooSpace GTK - TDK színtéren
  10:00 - 15:00

Kapcsolódó hírek