Bezár

SZTE GTK Hírarchívum

Alumni_Panelbeszelgetes

Alumni panelbeszélgetés volt Karunkon

Alumni panelbeszélgetés volt Karunkon

2024. március 27.
1 perc

Március 21-én, este 6 órától megrendezésre került az első Alumni panelbeszélgetés a GTK Aulában. Az eseményen három volt hallgatónkkal (balról jobbra), Olajos Márkkal, Dr. Patik Rékával és Nagy Zoltánnal beszélgetett az est moderátora, Csák Luca.

Márk 2018-ban végzett a Gazdálkodási és menedzsment alapszakon, és utána több hallgatótársával együtt megalapította a Four Creation reklámügynökséget. Réka 2002-ben még a hagyományos öt éves képzésben végzett, kezdetben volt oktató is a karon, miközben doktori tanulmányait végezte, de később merész fordulatot vett, és szakfordító egyéni vállalkozóként épített karriert. Zoltán 2007-ben végzett, még mindig a régi rendszerben, a diploma megszerzése után az áramszolgáltatónál volt kontroller különböző pozíciókban, jelenleg pedig használtcikk-kereskedelemmel foglalkozó vállalkozását vezeti.

Márk beszélt arról, hogy mennyire fontos volt számára a GTK-s identitás, és hogy a tanulmányai alatt szerzett barátait később az üzleti életben is mozgósítani tudta. Réka a pályamódosítás nehézségeiről beszélt, és annak fontosságáról, hogy a karriercélok mellett az magánélet teljességére és a mentális egészségre is figyelmet kell fordítania az embernek. Zoltán elmesélte, hogy számára milyen fontos volt, hogy már a tanulmányai alatt is dolgozott, és arra bíztatott mindenkit, hogy méressék meg magukat minél hamarabb a munka világában.

A panelbeszélgetés-sorozat következő állomása május 2-án, szintén 18 órától lesz. Ekkor az angol nyelvű képzésen végzett, illetve külföldön elhelyezkedett volt hallgatóinkkal beszélgetünk.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek