Kutatók Éjszakája 2022

14 tudományos interaktív programmal láthattuk vendégül a gazdasági kutatások iránt érdeklődőket

Szeptember 30-án Karunk ismét csatlakozott a Kutatók Éjszakája országos rendezvénysorozathoz, amely során a gazdasági témájú kutatásokba és üzleti lehetőségekbe nyerhettek betekintést az érdeklődők.

Habár a szervezés során tartottunk attól, hogy a pandémia óta egyre kevesebben látogatnak el személyesen rendezvényekre, mégis úgy látjuk, hogy visszatért a pandémia előtti érdeklődés.


Az idei rendezvényünk a programkínálatot tekintve hasonlóan alakult az előző évhez, összesen 14 programmal vártuk az érdeklődőket, amelyek előkészítésében és megtartásában közel 20 szakember vett részt. A 18 órakor kezdődő interaktív előadásokat közel 130-140 résztvevő tekintette meg. A Karunk oktatói által tartott előadások többsége olyan interaktív program volt, amelyek segítségével az érdeklődők jobban beleláttak különböző gazdasági tevékenységek működésébe, valamint megismerhették a közgazdaságtan és kapcsolódó területek alapvető összefüggéseit. Összességében elmondható, hogy az előadások egy része valamilyen társadalmi probléma, jelenség vizsgálatára hívta fel a figyelmet, míg az előadások között voltak módszertani bemutatók, illetve Karunk munkatársai által készített kutatások eredményeibe történő betekintések is.


A témaköröket tekintve beleláthattunk a statisztika, az egészségügy, gazdaságpolitika, közlekedés, turizmus, marketing és fogyasztói magatartás világába. A programok között a résztvevőknek lehetőségük volt megismerni a szemkamerás vizsgálatok sajátosságait, valamint egy vakteszten is részt venni, amely során különböző csokoládé és rostos üdítőitalgyártók termékeit lehetett értékelni.


A Kutatók Éjszakáján megtartott előadások közül kettő rögzítésre is került, amelyeket hamarosan közzéteszünk itt. Az eseményen készült fotók megtekinthetők az SZTE GTK Facebook oldalán. Bízunk benne, hogy a jövőben is minél több érdeklődőt láthatunk viszont Karunkon!


Kutatók Éjszakája 1 Kutatók Éjszakája 2


 Kutatók Éjszakája 4Kutatók Éjszakája 3


Az esemény részletes programja megtekinthető itt.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Kirándulás a TV szakos hallgatóknak

Falusi turizmus tárgy keretében november 18-án a hallgatók két falusi vendégfogadással foglalkozó szállásadót kerestek fel Dr. Glózik Klára, a kurzus oktatójának kíséretében Ásotthalmon.

Események

Rendezvénynaptár *