Dékáni Köszöntő

Kovács PéterTisztelt Vendégeink! Kedves Érdeklődők!

Tisztelettel köszöntöm Önöket a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának honlapján! A Dél-Alföld képzőhelyeként és gazdaságtudományi műhelyeként a szegedi GTK a jelen és jövő közgazdászainak egyfajta találkozási pontja: immár több generációnyi közgazdász Alma matere.

Amikor 1994-ben a Dél-Alföld szakemberei a szegedi gazdasági képzés megalapítását sürgették, majd 1999-ben az önálló kar létrejöttét szorgalmazták, olyan képzőhelyet álmodtak, ahol a régió gazdaságának alakítói és fejlesztői kezdhetik meg felkészülésüket. A kar születése óta eltelt esztendőkben sok változás történt, a GTK azonban ragaszkodott az alapítók szándékához. Ezért is maradhatott a vállalati és intézményi szférával mindig is aktív és együttműködő viszonyt ápoló kutatóműhely, ahol a hallgatók tanulmányait gyakorlati szakemberek segítik az első naptól.

Hogy a GTK sikeres és vonzó a felsőoktatásba jelentkezők számára, köszönhetjük annak a szemléletmódnak, amelynek lényege a partnerség, a fiatalosság és az emberközpontúság. A leendő munkaadókkal kialakított kooperációk a kutatási megbízásokon túlmutatva ösztöndíjakkal és közös képzésekkel formálják a kar életét és támogatják a hallgatókat; a GTK polgárai között élethosszan tartó bizalom és elismerés pedig az alapja nemcsak a barátságoknak, de a tehetséggondozásnak is. Ez az egymás iránti tisztelet az, amely szegedi közgazdászokat legendásan összetartó közösséggé kovácsolja, amelyből egyaránt profitálhatnak szakmai és magánéletükben.

Kívánom, hogy honlapunkon sok hasznos információt találjanak! Ismerjék meg a szegedi közgazdászképzést, és legyenek személyesen is vendégeink!

Dr. Kovács Péter
dékán

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Dr. Pelle Anita szakfelelős

Szegeden születtem, azóta itt élek, ám már gyerekként is sokat utaztam Európában, és 15 évesen az USA-ba is eljutottam egy iskolai csereprogram keretében.

Események

Rendezvénynaptár *