Prezilimpia

SZTE Prezilimpia kari forduló és országos döntő

Az SZTE Prezilimpia 2022 prezentációs verseny az SZTE Gazdaságtudományi Kar, az SZTE Junior Akadémia, valamint a szegedi Ezabeszéd Toastmasters Retorika Klub jóvoltából került megrendezésre a tavaszi félévben.

A verseny egy remek lehetőség az egyetemi hallgatók számára, hogy összemérjék társaikkal prezentációs készségüket. Az országos döntőt a kari fordulók előzték meg, amelyet Karunkon május 5-én tartottunk. Az indulók közül LeThi Thanh Mai első helyezést ért el, aki így képviselhette intézményünket a végső megmérettetésen.


Prezilimpia kari forduló


A versenyzőknek egy minimum 6, maximum 8 perces prezentációt kellett bemutatni „Nagy múltú iskolák, XXI. századi oktatás” témakörben. A döntőre való egyéni felkészülésben mentorok segítették a munkájukat.

Az országos döntőnek május 11-én a Szent-Györgyi Albert Agóra Informatoriuma adott otthont. A prezentációs verseny döntőjébe jutott hallgatók önkéntes jelentkezés alapján a „Prezentációs karaoke” versenyszámban is kipróbálhatták magukat. A prezentációs versenyen 10 hallgató indult, amelynek során az előre megtervezett, precíz felkészülés utáni nyilvános beszédkészség került előtérbe, míg a karaoke-n 7 fő vett részt, akiknek a rögtönzési képességüket kellett bizonyítaniuk - mindkét versenyszámban magyarul és angolul szerepeltek a versenyzők.


Prezilimpia 1  Prezilimpia 2


Prezilimpia 3  Prezilimpia 4


Az országos döntő zsűrije:
• Kárász Anna – olimpiai és világbajnok kajakozó, közgazdász
• Dr. Kardos Mária, a Goodwillpharma tulajdonosa, kommunikációs igazgató, orvos
• Balog Dóra – az SZTE Junior Akadémia oktatásszervezője
• Tápler Zita - beszédmentor, a Szegedi Toastmasters Club képviselője

A Prezentációs verseny győztesei:

1. Le Thi Thanh Mai - GTK
2. Pavlo Burdiak - ÁJTK
3. Neha Nagbhushan Rao – SZAOK

Különdíjasok:
Kovács Kincső - TTIK
Medgyesi Csanád - ÁJTK

A Prezentációs karaoke győztesei:
1. Kovács Kincső - TTIK
2. Le Thi Thanh Mai – GTK
3. Neha Nagbhushan Rao – SZÁOK


Gratulálunk a helyezetteknek és minden résztvevőnek, további sikereket kívánunk! További képek hamarosan az SZTE Prezilimpia oldalán.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Szakmai kirándulás

A Turizmus-vendéglátás szakos hallgatók a szorgalmi időszak utolsó két hetét is tartalmasan töltötték: vendégelőadóktól tanultak és szakmai kiránduláson vettek részt.

Események

Rendezvénynaptár *