Dr. Pallagi Edina előadás

Egyetemi katedráról a Cápák közé

A koronavírus-járvány okozta hosszabb kihagyás után, május 12-én újra sor kerülhetett a VF Klub rendezvényére. A Vállalkozásfejlesztés mesterszak egyik új kurzusához (Női vállalkozók) és a mesterszak egész szellemiségéhez tökéletesen illeszkedett Dr. Pallagi Edina előadása.

Edina tudományos fokozattal (PhD) rendelkező gyógyszerész, a gyógyszerészi minőségbiztosítás és a gyógyszertechnológia szakgyógyszerésze. Miután megszerezte az SZTE-n a gyógyszerész diplomáját, végig járta az egyetemi ranglétrát, majd egy éles váltással a vállalkozás rögös, de izgalmas útjára lépett és kiváló minőségű natúrkozmetikai termékek készítésébe kezdett, ezzel megszületett „harmadik gyermeke”, a Cremediq Natural Cosmetics.


Edina karrierváltása cseppet sem tekinthető „tipikusnak”, hiszen nem jellemző, hogy frissen kinevezett egyetemi docens irányt változtat és vállalkozásba kezd, mindezt a „Covid-idején”. Nevezhetjük bátorságnak, nevezhetjük őrültségnek, de Edina esetében egyszerűen csak jó döntés volt, hiszen megtalálta azt az utat, ami neki volt szánva.


1 2


3 4


Ahogy a Női vállalkozás c. kurzuson is többször átbeszéltük: bárkiből bármikor lehet vállalkozó, de van néhány, a vállalkozói életciklus szempontjából jellemző periódus, amikor a Hölgyek vállalkozást alapítanak:
• Szakképesítés megszerzése után vállalkozó – például tipikusan a fodrászok
• Felsőoktatás után fiatal pályakezdő – már az egyetemi évek alatt vagy közvetlenül utána belekezd a vállalkozásába
• Szülés után (teljes vagy rész munkaidőben) – a rugalmasság, önmegvalósítás motivációk erősítik az elhatározást
• Érettebb korban alkalmazottból vállalkozó – amikor a gyerekek felnőttek és már azt szeretné csinálni, amit valóban szeret


Edina valahol a 3. és 4. pont között helyezkedik el, de mivel bevallása szerint, már 10 éve gondolkozik a vállalkozásalapításon, így inkább 3. periódushoz közelít.

Edina az előadásában mesélt a vállalkozóvá válás (előre nem látható) kihívásairól, és arról, hogy hogyan küzdött meg az újabb és újabb változásokkal. Bemutatta a CREMEDIQ születését, a termékpaletta felépülését. Előadása teljesen más perspektívába helyezte a natúrkozmetikumokat és egyértelműen beigazolódott, hogy a magas színvonalú, professzionális szakmai háttér elengedhetetlen a siker elérése érdekében. Talán az egyik legfontosabb üzenet ezen a téren az volt, hogy „Nem minden veszélytelen, ami természetes”, hiszen külső szemlélőként hajlamosak vagyunk egyenlőség jelet tenni a természetes és a veszélytelen fogalmak közé. Az előadás utolsó részében betekintést engedett a Cápák között c. műsorra történő felkészülésbe és elmesélte, hogy milyen hozadéka volt a szereplésének.


5 5


6
Köszönjük Edinának, hogy fantasztikus, inspiráló, közvetlen és (ami a legfontosabb) hiteles személyiségével hozzájárult ahhoz, hogy a hallgatók jobban megismerjék a vállalkozóvá váláshoz vezető utat. Előadása során többször hangsúlyozta a szakmai tudás fontosságát, azt, hogy milyen fontos az önismeret és a hitelesség, ezt a hármast tökéletesenmegjelenítette és képviselte. Élmény volt mind az előadás tartalma, mind az előadás módja.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

ERSA kongresszus

Augusztus 22-26 között került megrendezésre Pécsett az ERSA (European Regional Science Association) 61. nemzetközi kongresszusa.

Események

Rendezvénynaptár *